Lördag den 30/5 2009

Spenderade hela dagen i solen idag också,
 och inget gjorde det för det var otroligt avslappnade.

Nästa steg är att hoppa in i duschen och möta upp Anna senare för att ordna inför kvällens planer. Och imorgon blir det att ligga ute på Vättern och bli brun samt fira mors-dag. Kvällens outfit kommer senare.

Fredag den 29/5 2009




Kommer spendera hela dagen i solen och inte göra något annat än att koppla av.
Resten av helgen kommer också spenderas i solen och i en solstol.

Återkommer senare ikväll med uppdateringar kring dagens äventyr och bravader.

Fredag den 29/5 2009




Senaste nyheten i garderoben

Torsdag den 28/5 2009


Besökte farbror doktorn förut idag och fick aldrig något svar på vad som kunde vara felet på min mage. Dock konstaterade vårdcentralen att det nu längre inte handlar om något grus utan stenar i njuren och det är inte dem som gör att jag har ont utan det kan vara blindtarmen som har börjat krångla men ännu inte orsakat den enorma smärtan som man ska ha enligt dem som har haft de. Så nu är det bara och vänta och hoppas på attd det går över inom kort.

Lyckades sälja ett par byxor på tradera.se förut ikväll samt att det har hört av sig några som är intresserade av våran hatt- och skohylla som ligger ute på blocket.se. Nu hoppas jag bara att jag kan bli av med skärpet som är inlagt i tidigare inlägg på bloggen.
Imorgon är det upp med tuppen igen för att gå en morgonpromenad med mamma samt tvätta arbetskläderna inför nästa vecka. Sedan återstår det att se vad som sker imorgon under dagen och kvällen. En liten shopping runda på stan kanske?

Torsdag den 28/5 2009

Ska strax ge mig iväg och träffa farbror doktorn på vårdcentralen. Dem ska ta prover och försöka ge mig en diagons på vad som är felet. Mamma kräver att dem berättar vad som är felet för att jag ska slippa ha ont i magen då och då. Lånar arbetskamratens bil för att komma snabbare tillbaka till jobbet än med cykeln som inte är riktig kry än..

Och från något helt annat funderar jag på att färga håret lite mörkare och dra i slingor i det, tänkte att mamma skulle hjälpa mig ikväll men hon skulle iväg på bio med syster så det kanske blir till helgen om jag fortfarande har samma inställning.


Onsdag den 27/5 2009

Lackskärp med gulspänne Kling/Fahrman


FÖRSÄLJNING

Säljer detta skärp pga. att det är förstort för mig.
Skärpet passar perfekt till sommarens klänningar.
Intresserad av att köpa det eller för fler frågor hör av dig

Pris: ______





Onsdag den 27/5 2009


Onsdag den 27/5 2009

Det ska bli jätte varmt i helgen och vem är inte ledig då .. jo lille jag.
Ska bli underbart att få ligga och pressa ute på vattnet med karln och sedan styra middag med Anna på lördagkväll.
Och därefter väntas en utgång för hela slanten.

Nästa lördag är det personalfest som väntar med dunder och bravader. Dock har det en arbetskamrat fått riktlinjer kring kvällen .. "Inget könsorgan får visas och maten ska ätas med bestik och inte liggades på bordet och mulla in maten".. Har för mig att det stod något sånt på inbjudan..

Förrsten jag nådde mitt mål denna månad och ingen är gladare än jag.
Det återstår bara att se vad som görs åt saken.

Onsdag den 27/5 2009

Vaknade upp ur min koma imorse och insåg att jag egentligen ville dra täcket över huvudet och bara sova vidare men har ett arbete och passa samt att jag har ett mål som ska vara klart innan torsdag då jag går hem för ett par dagars ledighet.

Igår var karln och jag iväg och beställde bilen som vi får hämta på tisdag eftermiddag. Dock kommer vi sakna "den svarta pärlan" och ha den i vårat minne. Kommer ihåg när karln och jag bara var vänner precis innan vi blev tillsammans. Han var så otroligt glad och stolt över att ha köpt en bil och det första han gjorde efter att ha hämtat bilen var att hämta upp mig och köra till Hallsberg där han skulle visa upp sitt familjehem. 

Igår flyttade magvärken vidare och satt sig på högersida och vidare mot ryggen. Och eftersom det inte gjorde ont häromdagen struntade jag i att ringa läkaren och fick istället order av karln att ringa idag för att få veta vad som är felet.

Har fått en hel del saker gjorda på morgonen och speciellt via telefon där jag har avbokat en tandläkartid, ringt om en faktura samt avslutat ett autogiro.Och från något annat har jag fortfarande en stenålderstelefon som jag knappt vet hur den fungerar när man är van med den moderna tekniken. Pratade med telia igår och dem hade haft en krånlig fax samt att Sony ericsson har myket att göra just nu och det skulle dröja ytterligare ett par dagar innan jag får veta något. 

 

Tisdag den 26/5 2009

Ikväll ska jag och Fredrik skriva på kontraktet att vi har köpt en ny bil tillsammans.
Det återstår bara att se när vi får bilen vilket jag hoppas på att vi kan få redan idag men det återstår att se.
Samt att karln och jag ska grilla ikväll och göra det som är mindre roligt betala räkningar. Dock inte så många men skulle heller vilja ha kvar pengarna på kontot. Men snart kommer även skatteåterbäringen och ingen kan vara mer glad än jag för den återbäringen som jag får i år. Lalala...

För dig/er som behöver hjälp med renovering inomhus eller utomhus kan jag rekommendera min pappas företag. För mer information eller frågor kontakta Trädgårdsrum i Örebro på telefon eller via mail. http://tradgardsrumorebro.se/


Tisdag den 26/5 2009


Söndag den 24/5 2009

Jag vet att för ett par veckor sedan gick det ett program på tv som hette Diagnos Okänd, vet faktiskt inte om det fortfarande går på tv men i alla fall är det ett fall för mig som aldrig får veta vad som är felet.

Har haft kroniskt ont i tre dagar men har aldrig behövt söka läkarvård men för snart två månader sedan var jag inlagd pga. magsmärtor och jag har haft attacker då jag har tuppat av och haft ont i magen. Jag har njurgrus och inte njursten som läkaren kallar det men kan njurgrus leda till att man bara vill sova sova sova för att slippa känna av smärtan.

Jag har därför framkallat min egna diagnos tills jag får veta vad som är fel.. Diagnos magen har kollpasat.
Imorgon ska jag kontakta vårdcentralen för att ev. få komma på en undersökning och få ännu ett liten humm av vad det kan vara.


Söndag den 24/5 2009

Slutade tidigare ifrån jobbet idag på grund av att Fredriks systers dotter skulle döpas. Hon döptes till Nellie Gulli Hermanna Rosell. Några bilder ifrån dopet som jag tog ifrån Maria men fotografierna ifrån min kamera publiceras imorgon kväll efter jobbet.















Maria och Johan Rosell med deras tredje dotter Nellie Gulli Hermanna Rosell

Söndag den 24/5 2009

Mitsubishi Colt Black

Karln och jag har funderat på att skaffa en ny bil. En Mitsubishi Colt som drar mindre bensin, kostar mindre med tanke på bilens värde, bilskatten 700 kronor/år (Saab - från 4000 kronor/år) och försäkringen som är billigare. Och ett stort plus är att det är en miljöbil och efter 6 månader kommer en summa betalas tillbaka in på vårat konto tackvore ett statligt bidrag för att vi har valt en miljösäker bil.


 


Lördag den 23/5 2009




Lördag den 23/5 2009


Fredag den 22/5 - 2009


Karln och jag pratade igår om att byta bil, ev. en Peugeot 107 5D.
En ekonomisk, liten och smart bil med tanke på att vi är två som åker samt att den bilen vi har nu drar väldigt mycket. Karlns syster Hanna har en sådan och är nöjd. Det återstår och ser vad som kommer hända men vi ska ialla fall iväg och hämta papper på den samt få en värdering på Fredriks bil.

Lördag (11.00-18.30)
Söndag (08.30-13.00)  Dop (Doppresenten är ordnad, återstår bara en liten sak)
Måndag (09.00-18.00)
Tisdag (Ledig)
Onsdag (12.00-20.30)
Torsdag (09.45-19.30)


Onsdag den 20/5 2009


Igår lämnade jag in min kära telefon för bedömning om det ska bli en reklamation eller om den ska iväg på service. Och har därmed beslutångest om den skulle gå igenom reklamationen vad jag ska välja för ny telefon. Jag är djupt förälskad i Sony Ericsson så jag har därför svårt att väja en telefon utanför det men arbetskamraterna rekommenderade Noika eller Samsung. Och efter ha lämnat in telefonen tre gång vet jag inte om jag är så säker på att ta en C905 igen trots att jag tyckte om den.

Imorgon ska jag hämta klänningen som jag har tänkt ha på dopet på söndag samt ha på systers studentskiva. Jag är helt förälskad i klänningen hoppas bara att den är lika snygg på som den är på bilden.

Imorgon är jag ledig från jobbet två dagar, sedan jobbar jag hela helgen förutom att jag har tagit ledigt halva söndagen. Karln pratade om att ge sig ut med båten imorgon men det beror helt och hållet på vädret. Ska försöka få med karln på en utflykt annars men det beror helt på vädret. Samt jag ska försöka få iväg alla paket imorgon med kläderna som jag sålde på tradera. (Ett annat sätt att tjäna pengar på) Lägg ut allt som du inte vill ha och försök att bli av med det via tradera.se. Det fungerade för oss och vi blev inte miljonärer på det men fick i alla fall en lite slant för det.



Tisdag den 19/5 2009



Ska lämna in min telefon snart för tredje gången på tre månader. Rekommenderar inte andra att köpa telefonen och jag är avundsjuk på dem som har fått ha telefonen i samma funktion som dem köpte den. Ska passa på och läsa igenom vad reklammationsrätten säger samt höra med service på jobbet.

Sony Ericsson - C905
Värdet ett antal kronor men fungerar inte som den ska. Suck!



Tisdag den 19/5 2009

Gick upp med tuppen imorse för att kunna ta en morgonpromenad med mamma innan jobbet. Och snart är det dags för mig att ge mig av med den kära cykeln till jobbet. Ikväll skulle karln och jag ha tränat men båda är förkylda och trodligen är det ifrån pollen så istället ska vi greja lite här hemma.

Karln målade om tv-bänken igår kväll och det vart riktigt bra när han gjorde det, det är tur att man har en händig karl vid sin sida. Samt att ikväll ska vi packa ner kläderna som såldes på tradera i förfrankerade kuvert. Och direkt efter jobbet ska jag åka till telia och lämna in min telefon för tredje gången.


Måndag den 18/5 2009 (tradera.se)

Har just nu fått tre objekt sålda på tradera.se för ett värde på 320 kronor samt att jag har kvar några auktioner som avslutas lite senare ikväll. Skönt att bli av med lite i garderoben och även kunna tjäna pengar på det. Nu på torsdag kommer jag publicera ett nytt objekt som ska säljas på tradera.

http://www.tradera.com/auktioner/MartinaFransson
 Lycka till!

Måndag den 18/5 2009

Världens bästa lille lillesyster är Victoria.
Blev alldelse rörd av hennes kommentar.

Om några få timmar går auktionerna ut på tradera och det är ett antal objekt som har bud och ska säljas till en glad köpare någonstans i Sverige.  

Söndag den 17/5 2009

Jag har världens bästa fästman/sambo/pojkvän. Det finns nog inga ord som beskriver hur underbar denna skapelse är. Han är underbar och jag älskar honom något otroligt, det finns inte en chans på miljonen att jag skulle byta bort honom mot något eller någon.
Och underbar som han är har han lagat något som för mig är väldigt dyrbart, nämligen min cykel. Vad skulle jag göra utan min cykel är frågan? Jag kommer ihåg när pappa ringde mig när jag gick i nian på Olaus Petri Skolan och berättade att jag hade en present som stod på uteplatsen och sedan dess har cykeln och jag varit ett och varit iväg på en hel del resor tillsammans.

Igår kväll spenderades timmarna framför tvn med Eurovision Song Contest, och det fanns faktiskt en hel del bra låtar som jag kan tänka mig spela i ipoden medan jag tränar. En låt som jag blev lite små förälskade i var Islands bidrag Yohanna - Is it true.


Fredag den 15/5 2009

Uppe med tuppen imorse, gick upp klockan sex på min lediga dag och jag gjorde det friviligt också. Hade bestämt med mamma att vi skulle ut och gå innan frukost vilket det också blev, en promenad på 45 minuter. Sedan återstod dagen med att ordna följande ärenden ..

[Check] Tvätta 07.00-10.00
[Check] Hämta bikinin
[Check] Lämna in ett "kvitto" på träningskortet
[Check] Lämna tillbaka en kjol på H&M som var trasig.
[Check] Titta efter "nya" kuddfodral till sovrummet på Hemtex, Indiska och Ikea.
(hittade inga som passade och dessutom var det inte värt 500:-/st för två sycken kuddfodral)
[Check] Åka till Blomsterlandet och köpa blommor, blomlådor och jord.
[Check] Stryka nya gardiner och hänga upp dem i sovrummet

Samt träffade jag pappa två gånger, ena gången på Blomsterlandet då han kom och hjälpte mig och andra gången på Oleary´s då Fredrik och jag gjorde pappa sällskap och passade på att äta middag. Tänk att man hinner så mycket med dagen när man kommer upp ett par timmare tidigare än vad man brukar. Dock blir det en del tidiga dagar då jag ska passa på och träna innan jobbet.

Imorgon ska jag passa på och ta en promenad och gå till gymmet för att få lite muskler, haha! Bättre sent än aldrig när det gäller Beach-säsongen 2009. Godnatt!


Fredag den 15/5 2009

Sorg

Ibland räcker inte orden till och vid saknad, sorg och sjukdom påverkar det oss alla på ett eller annat sätt. 
Och efter olyckan som skedde i Kumla i veckan är livet otroligt skört. Dagen då olyckan skedde hade jag en konstig känsla i magen och ringde Fredrik för att berätta att jag älskar honom, på kvällen besöker jag mina föräldrar och pappa berättar sin känsla efter olyckan. Och idag kom svaret på känlsan. Jag vet inte vad ska säga mer än att det är enormt Tragiskt och sorligt att förlora någon som man lever med, älskar och har byggt upp sin framtid med. Och på ett sätt vet jag vad personen i fråga går igenom med tanke på bakgrunden som jag har ner grävd i min ryggsäck. Ta hand om dem som står dig nära och visa dem uppskattning för en dag kan det vara försent. Kör försiktigt!


Onsdag den 13/5 2009




Onsdag den 13/5 2009

En dag kvar sedan har jag ledigt ett par dagar. Och ingen är gladare för det mer än lille jag. Imorgon kväll ska jag försöka komma iväg lite tidigare för att både hinna se "Vår Ruset" samt göra en "stor" investering imorgon. Återkommer imorgon med vad investeringen handlar om.

Aktivitetsplan (Torsdag)
[  ] Promenera till jobbet
[  ] Investering
[  ] Träna (Gym)

Aktivitetsplan (Fredag)
[  ] Springa med hjärtat eller träna gym.
[  ] Besöka solarieöarna
[  ] Hämta min bikini
[  ] Köpa blomlådor, jord och blommor
[  ] Köpa nya gardiner, kuddfodral och en vas.
[  ] Lämna tillbaka en kjol
[  ] Hämta dem kärasta skorna som varit hos skodoktorn.

Snart kommer hjärtat mitt och hämta mig på jobbet samt hämtar min cykel som ska till en cykeldoktor ett par dagar. Hoppas att jag kan få den redan på fredagen så jag kan cykla och göra mina ärenden. Hoppas Hoppas! Ska springa in på Willys innan vi åker hem och köpa frukt lite frukt .. Ananas, banan, vindruvor, russin samt a-fil

Onsdag den 13/5 2009

Dagens träning: 5 km promenad
(Återstår och se om det även blir en promand hem efter jobbet ikväll)

För snart en vecka sedan la jag upp några objekt på tradera som jag och karln behöver bli av med. Främst är det kille kläder som knappt har används. http://www.tradera.com/auktioner/MartinaFransson Lycka till!

Igår eftermiddag fick karln reda på att han kommer att ha semester, men det kommer skilja sig lite jämfört med när jag har tagit. Men ev. kommer vi boka en utlandsresa till vecka 31 för att komma ifrån Sverige och få komma till värmen. Sedan vet man aldrig hur sommaren kommer vara i Sverige men utomlands är bokat. Dock återstår det att se vilket land det blir men om jag fick bestämma skulle det bli Turkiet.


Onsdag den 13/5 2009

Varje morgon innan karln åker iväg till jobbet kommer han in i sovrummet och säger hejå och berättar att han älskar mig. Imorse var jag medvetslös och hörde att han pratade med mig och svarade i sista sekund innan han stängde dörren och åkte iväg till arbetet i Hallsberg. Tanken slog mig att det kanske är sista gången men ser varandra, något kan faktiskt hända oss båda när vi transporterar oss till och från jobbet och imorse när jag slog upp nerikes allehanda på nätetb hade en dödsolycka skett vid Ekebyavfarten emot Kumla. Och eftersom karln varje dag åker mellan Örebro och Hallsberg fick jag panik om karln hade varit med i dödsolyckan. Dock ringde han på morgonkvisten och sa god morgon men man vet aldrig när det är försent att säga .. "Jag älskar dig"

Tisdag den 12/5 2009

Charlotta och Daniel Wistrand
2009-05-09


Tisdag den 12/5 2009


Tisdag den 12/5 2009

Igår kväll berättade mamma något som fick mig att börja gråta och det kändes som tårarna aldrig slutade rinna. Det mamma berättade vet jag inte hur ska jag hantera men det är en början på att inse att människor blir faktsikt äldre och man ska ta vara på den tid som finns innan det är försent. Dock är det hårt när en mor och farföräldrar betyder väldigt mycket för än.


Måndag den 11/5 2009

 http://tradgardsrumorebro.se/ 


Imorse när jag vaknade trodde jag att det var söndag och ville bara stänga av klockan och sova vidare men med ett fåtal sekunder vaknade jag till och insåg att det var måndag och att jag hade bråttom för att hinna med dem små "kraven" jag har innan det är dags att ta sig till jobbet och eftersom cykeln min har fått ett andra hem, nämligen på jobbet fick jag ta bussen idag. Som tur är kommer karln min att ta med cykeln från jobbet idag för att jag ska kunna lämna in den hos en sk. "Cykeldoktor" imorgon samt äta lunch med pappa. Ska även samtala med mormor och morfar imorgon om ett ev. tvköp som dem ska göra till hösten.
Ikväll ska jag hem till mina kära föräldrar och mysa medan karln är iväg på fotbollsträning om han inte var förkyld. Ska försöka få med mamma och sola eller gå en promenad ikväll. Ikväll kommer bilderna ifrån bröllopet som jag och Fredrik var på i lördags.

Söndag den 10/5 2009

Imorgon börjar mitt nya liv. Lycka till!

För er som behöver hjälp med trädgården eller en "home styling"
Kontakta: http://tradgardsrumorebro.se/


"God natt hjärtat mitt"

Söndag den 10/5 2009

RG1344-642

Fredrik och jag köpte varsin "sak" till varandra i fredags för att visa att vi uppskattar varandra. Och nu funderar säkert en del på varför man då måste köpa något till varandra för visa sin uppskattning men ibland kanske man använder sig av ord för att visa sin uppskattning och ibland kanske man ger bort något. Man det är alltid tanken som räknas. 

 Av karln fick jag en klocka som jag har tittat på ett par gånger och som passade utmärkt på arbetet och även privat. Karln fick en skjorta som passade honom som handen i handsaken. Jag vet inte om det  bara är jag eller om det är fler som tycker att killar är ur snygga när dem använder skjorta.

Karln och jag har också skaffat oss en servis som vi eller rättare sagt jag har både tjatat och saknat. Det känns ibland träligt att ta fram vita och trista muggar så nu har vi köpt en vitservis med rosa rosor på. Bilder kommer!

Tillbaka på jobbet idag efter tre dagars ledighet. Det är alltid skönt att vara ledig men det är nästan lika skönt att komma tillbaka till jobbet och få tjäna pengar. I veckan har jag ett väldigt kort schema jobbar mån, ons och torsdag sedan är jag ledig över helgen. Kommer senare ikväll publicera länkarna till auktionerna som karln och jag har lagt ut.

Söndag den 10/5 2009

"Tager du .... för att älska i nöd och lust?"

Jag vet inte hur jag ska sätta ord på gårdagen. Bröllopet mellan Daniel och Lotta var så otroligt vackert och inspirerande. En vacker dag är det kanske jag som står vid altaret för att bli vigd. Efter bröllopet igår pratade jag och karln om hur vi skulle vilja ha det på vårat bröllop, vilka vi skulle vilja bjuda och vi kom faktiskt fram till ett gemensamt datum för vårat framtida bröllop som kanske kommer ske om några år. Bilder kommer publiceras antingen ikväll eller under morgondagen.

Torsdag den 7/5 2009

Umgåtts med världens bästa morföräldrar. Spenderade flera timmar med att sitta i deras kök och få prata om allt mellan himmel och jord. I fortsättningen ska jag ta mer tid till att umgås med nära och kära, kan erkänna att det kanske har varit dåligt med det pga mycket annat.

Onsdag 6/5 2009 "Inredningshjälp?"

EXPEDIT Soffbord

Ligger i soffan och tittar på Grey´s Anatomy och under reklamen fick jag en ide på att antingen skaffa ett runt bord till vardagsrummet eller ett lägre soffbord. Dem runda borden kostaden en hel del och dem som var billigare var inte i den smak som jag ville ha men hittade ett lägre soffbord som skulle kunna fungera. Ska höra mig för och se om någon vet vart man kan få tag på antingen ett runt eller ett lågt soffbord, Någon?

Onsdag den 6/5 2009

          
En sommarnyhet till garderoben.

Tisdag den 5/5 2009

   

" Bilder ifrån fredagens båtäventyr med grillning på en klippa mitt ute på en ö i underbara Vättern. "

Tisdag den 5/5 2009

" 09.00-18.00 "

Igår morse vaknade jag upp ur en ganska annorlunda dröm, en dröm som jag knappt visste var sann eller ej. Dock är det inget som intresserar andra så jag behåller detaljerna själv. Imorse när jag vaknade ville jag bara ställa om klockan och sova vidare men det var bara att ta klivet upp ur sängen och göra sig iordning för ännu en arbetsdag. Fick ta bussen till jobbet idag, trots att jag hade bestämt att promenera men jag kände inte för att promenerar i regnet och tar istället cykeln hem i regnet om det regnar ikväll. Ska passa på att göra ett stopp på videobutiken och besöka solarieöarna för en kort stund sedan blir det att laga middag.. spagetti och köttfärsås.

Måndag den 4/5

" En olycka händer så lätt .. "


Slutade jobb halv nio ikväll och skulle cykla hem hade jag bestämt mig för eftersom cykeln stod kvar på jobbet sedan i torsdags men när jag precis ska kliva ut kommer jag på "nej, jag har inga cykelnycklar" och fick i paaaanik ringa efter Fredrik som så söt och snäll som han är kom och hämta mig och kom med piken "du kan väl titta över dina nycklar nästa gång" och skratta.
& när jag kom hem var det dags att vända upp och ner på alla jackor och väskor som jag hade kunnat lagt nyckeln i men lyckades hitta alla mina "tre cykelnycklar" i en och samma jacka.

Måndag den 4/5 2009

"Ett par dagar ledigt för att man blir glad..."

I fredags gick jag och karln upp väldigt tid för att åka till Java och äta frukost, sedan tog vi bilen till coop för att handla lite smått och gott till våran dagsutflykt på vattnet. Karln och jag tog båten till Askersund och var sedan ute flera timmar på vattnet och hade det mysigt och passade på att sola i det fina vädret. Under dagen la vi även till vid en ö och grillade korv och tittade när andra båtar passerade oss. När vi sedan kom till hamnen passade vi på att sitta vid kajkanten och äta mjukglass. Ur mysigt!
I lördags var det dags igen att ta båten ut på vattnet men ha alltid med en reservtank med bensin det är något jag tänker ha när jag ska ge mig ut på vattnet. Karln och jag fick nämligen bensinstopp mitt ute på vattnet dock var det nära till en brygga och hjälp fick vi av andra båtägare som också var ute på vattnet men det var både väldigt pinsamt och det var enormt jobbigt att var kissnödig mitt ute vattnet speciellt om man är tjej.

Glöm inte att deklarationen ska vara inlämnad idag klockan 24.00, det är inte värt att få 500 kronor i böter för att man inte lämnar in den. Nu återstår det bara att vänta tills pengarna kommer in på kontot.


RSS 2.0