Tisdag 31/3 - Träningsdagbok

.. Veckans träningspunkter

[x ] Tisdag
Promenad, 30 minuter
20x3 situps

: Frukost - 2 st hårda mackor och oboý
: Lunch - Sallad
: Middag - Sallad

[ ] Onsdag
Promenad, 90 minuter
Cyklar till jobbet x-km.
Promenad, 30 minuter (Lunchrasten)

:Frukost -
:Lunch -
:Middag -

[ ] Torsdag
Promenad, 60 minuter
Cyklar till jobbet x-km
Promenad, 30 minuter (Lunchrast)

:Frukost -
:Lunch -
:Middag -

[ ] Fredag
Promenad, 90 minuter
Simma antal km.

:Frukost -
:Lunch -
:Middag -

[ ] Lördag
Promenad 60 minuter

:Frukost -
:Lunch -
:Middag -

[ ] Söndag
Promenad 90 minuter

:Frukost -
:Lunch -
:Middag -

(Veckan efter blir det löpning samt promenader som kommer variera)

Tisdag 31/3 - Bröllopsklänning

Det är snart mindre än en månad kvar till bröllopet och jag letar just nu efter den perfekta klänningen som ska passa för att ha som gäst på våra vänners bröllop. Här kommer några förslag på klänningar som jag funderar på. Skriv gärna din åsikt om vilken du tycker passar.


Rare Fashion - Beautiful Dress      Lipsy - Bandeau Dress  

Nelly.com (449:-)                          Nelly.com (849:-)

    Elise Ryan - Black Lace Dress              Klänning

Nelly.com (649:-)                                Halens.se (199:-)

Tisdag 31/3 - vuxenpoäng

Fredrik och jag har inte haft något internet på ett par dagar pga. den mobila bredbandet hade lagt av och vi var tvugna att lämna in det men skaffade oss idag ett nytt mobilt bredband för att säga upp det gamla. (Rekommenderar inte telenor som mobilt bredband)

Idag hade Fredrik och jag en dag då vi genomförde en del ärende på stan som tex. gå till banken och skaffade ett pensionssparande - det kallar jag vuxenpoäng samt att jag fick lära mig en hel del om fonder, sparande och ppm. Sedan fortsatte vi turen på stan och jag beställde klipptid hos Mia och fick tid direkt så nu är jag korthårig och har lugg.
Imorgon återstår det att jobba, Fredrik har varit rar och lagt min cykel så i fortsättningen blir det att cykla till och hem ifrån jobbet. Underbart - och snart kan man ha solglasögon när man cyklar iväg kring lunch till jobbet. (Förutsatt att det är sol ute)





Torsdag den 26/3 2009

Naaaw, det går ibland inte att stoppa tårarna.


En dag frågar en son sin far .. "Pappa springer du en maraton med mig?
Pappa svarar .. "Ja" & det springer sin första maraton tillsammas.

En annan dag frågar sonen sin far igen "Pappa, springer du en till maraton med mig?" & pappan svarar " ja, min son"

En annan dag frågar sonen sin far "Pappa vill du göra Ironman tillsammans med mig (4 km simning, 180 km cykel och 42 km löpning) ? & ännu en gång svarar pappan "ja, min son"


http://www.youtube.com/watch?v=VJMbk9dtpdY (videon till texten)

Onsdag den 25/3 "Våffeldagen" 2009



Om ca en timme slutar jag och är sedan ledig i två dagar, och ikväll ska hjärtat och jag äta våfflor och ha det mys framför tända ljus. & något som hände igår som jag vart fundersam på var hur rlänge ett stort stearinljus från ikea brinner? Fredrik och jag tände ett ljus i sovrummet igår kväll vid halv nio och imorse vid tio brann ljuset fortfarande och då var det nästa tolv timmar senare. (& nej vi hade inte glömt ljuset utan vi tänkte det skulle få brinna ut)  

Onsdag den 25/3 2009

Detta stressar tjejer mest
Jobb/skola - 83% 

Krav på sig själv - 69% 

Framtiden - 60% 

Sin ekonomi - 49% 

Kropp/vikt/utseende - 49% 





(Information ifrån blogg.se)
& allt stämmer in på mig så jag måste nog upplevas som en väldigt stressig person eller som man säger internt på jobbet "jag hinner inte jag har nittiotusen bollar i luften"

Tisdag den 24/3 - 2009

& jag som trodde att våren var påväg men istället fick jag igår kväll ge mig ut i snökaoset och köra till Hallsberg och det var inte direkt en trevlig upplevelse. I hastigheterna 50-70 km/h fick man ligga i för att inte köra  av motorvägen samt att det blåste, snöade och var blixthalt på vägen. (En fördel med att bo inne i stan, man slipper köra så långt)

Och imorse vaknade jag av att det var något enormt mycket snö ute på gården samt att jag fick åka extra tidigt till jobbet för att det var halt. Dem hade gått ut på radio med att man skulle ta det otroligt försiktigt på vägarna och att Örebro hade drabbats hårdast av snöovädret. Som tur hade jag rara svärföräldrar som lånade ut bilen för att kunna ta mig säkert till jobbet. Imorse kom svärföräldrarna hem från Thailand - (Jag vill också åka utomlands) så det innebär att jag och Fredrik kommer flytta hem till Örebro ikväll.

Fördelar med att bo utanför centrum
Skönt att slippa trafiken
Skönt att bara kunna gå ut och gå och få miljöombyte

Nackdelar med att bo utanför centrum
Krävs att man har bil (Det kan vara en bit man får ta sig)


Fredag den 20/3

Imorse vaknade jag strax innan halv nio för att ta tag i målet att ta en lång promenad vilket det också blev. En och en halv timme var jag ute och gick genom Byrsta och Ormesta, & under vägens gång såg jag både tussilago, snödroppar och en ilsken hund som inte alls tyckte om människor. (Blommorna resulterade iaf i att våren är påväg)

& för att slippa städa så mycket tills svärföräldrans hemkomst påbörjade jag en del idag med att dammsuga det enorma huset som har x antal rum samt torka alla golv, så nu återstår det bara att dammsuga en gångt till och torka av lite i badrummet (skönt!) Det finns roligare saker än att städa men det blir som tur fint när det är klart. Snart är lantlivet över och jag och Fredrik flyttar hem till Örebro igen.  Imorgon bär det av till Stockholm för att sedan ge sig ut på kryssning - skepp o´hoj"


Torsdag den 19/3

Nu bär det snart av till Hallsberg igen, har snart avslutat mitt pass på jobbet och sedan är man ledig - underbart!
Imorgon kommer det bilder på delar av tv-bänken som hjärtat mitt har gjort.

Torsdag den 19/3

Hallsberg-Örebro
Örebro-Hallsberg


& eftersom du är motorväg hela vägen till jobbet förstår jag fortfarande inte varför jag åker så pass tidigt till jobbet när det tar ca en kvart in till örebro. Det är alltid bättre att vara tidig änkomma flera mintur sent. 
Försökte prata med Fredrik igår om att få med mig honom utomlands men det gick inge vidare eftersom "under den svenska sommaren ska man befinna sig i sverige, åka båt på vättern osv osv." Men jag lyckade ev. få med mig honom i augusti men det beror på jobb och dem möjligheterna.

Nej nu är det snart dags att ta bilen till jobbet, jobbar till halv åtta ikväll sedan är man ledig hela helgen, underbart!


Onsdag den 18/3

Semester
Jag sitter just nu på jobbet och tittar efter resor till sommaren eftersom det är så pass lugnt idag.
Funderar på att åka en vecka till Turkiet om nu hjärtat mitt nu kan/vill följa med. Skickade nyss ett mess och frågade så jag får väl se vad han svarar på min fråga. Sedan gäller det bara att hitta ett bra hotell och till rätt pris.
(Fredrik har en ide att under sommaren är man i Sverige och har semester och sedan under vintern far man utomlands)
 Sedan går det ju alltid att hyra en stuga med ett par vänner eller liknade under en vecka någonstans inom Sveriges gränser.  

När kommer skattedeklarationen? - ur nyfiken om man får pengar tillbaka i år eller måste betala tillbaka.

Tisdag den 17/3


                    

Sitter fortfarande och funderar på vad jag ska ha på mig på bröllopet i maj.
Lyckades hitta en pennkjol som givetvis var slut i min storlek. (suck)





Tisdag den 17/3


Igår kväll planerade jag en efterlängtad sovmorgon men lyckades vaknade halv nio av att solen var framme så jag passade på att väcka Fredrik och jag lyckades där också få med mig honom upp för att ordna dagens planer men just nu håller han på med tv-bänken och jag passade på att springa ut dit och titta på den och han har verkligen lyckats. Den är otroligt snygg och ordentligt gjord. - Möbelsnickare borde han allt bli.

[x] Lämna in mobiltelefonen på telia (suck)
[ ] Vattna blommorna i lägenheten
[ ] Ta reda på posten (ev. hämta packet)
[x] Promenad & lunch med hjärtat & mamma
[ ] Iväg på tupperwareparty med mamma
[x] Laga matlåda inför morgondagen
[x] Tvätta arbetskläderna
[x] Solarieöarna


Måndag den 16/3




Bild: Sony Ericsson
Modell: C905

Måndag den 16/3

Igår - kändes det som vår var påväg
Idag - kändes det som våren redan hade försvunnit.


Började klockan nio imorse efter att ha sovit som ett litet barn. Ikväll blir det att vika ordning all tvätt som just nu ligger lite här och var. Finns det något tråkigare än att ta reda på tvätt och att tvätta. Som tur finns det nu möjlighet att tvätta när man verkligen behöver tvätt jämfört med när man bor inne i Örebro och måste boka en tid för att kunna tvätta.

Imorgon består dagen av ledighet ifrån jobbet och jag har den turen att karln är hemma också. Hoppas att vårsolen och vårvärmen är tillbaka imorgon. Samt lämna in telefonen som jag inhandlade förra lördagen. Suck för saker som inte fungerar som dem ska.



Söndag den 15/3

Caroline Af Ugglas - Snälla Snälla

Jag trodde faktikst att hon skulle vinna hela tävlingen igår kväll men sedan vet jag inte om låten skulle kunna göra så att Sverige vann ute i Europa. & tror det eller ej men låten är faktiskt inte dålig.


Fredag den 13/3

"Ta en dag i taget och lägg inte alla måsten på en och samma dag"

Världens bästa mamma som alltid ställer upp & lyssnar. (självklart pappa också)
"Lyssna på Fredrik när han ber dig varva ner och ta det lugnt, så underviker du att bli sjuk och utbränd pga. stress"

Något jag borde göra är att lyssna på mig själv och känna efter när det börja bli mycket och säga åt mig själv att ta det lugnt och inte ha "nittiotusen bollar i luften" som en arbetskamrat till mig säger, samt lägg inte energi på saker och ting som inte rör mig. Låt inte energitjuvarna ta den energi som du kan förbruka på något annat.
 
Man hinner träffa dem man vill träffa, höra av sig till dem man vill prata med, man hinner gå på stan, man hinner ta hand om hemmet men det viktigaste av allt man behöver faktiskt inte göra allt på dem timmarna som man är vaken utan man kan dela upp sakerna och ta lite i taget.

Fredrik kom hem för en stund sedan med en present till mig eftersom han och jag har 9 månader idag och vill gem ig en present, presenten var en ur fin ljuslykta till hallen i Örebro. & jag var gav honom en par mjukbyxor utan en tanke på att vi hade 9 månader idag. Förlåt hjärtat att jag hade tankarna på annat håll.
 
(ps. för dem som nu dömmer efter vad dem läser så nej, fredrik och jag ger inte saker till varandra efter varje månad)

Fredag den 13/3

                   


(Hm.se/com)

Fredag den 13/3

                 

Ellos.se
(Kommer med posten nästa vecka)

Skjortblus 149 :-                       Bälte 149:-


Fredag den 13/3

               

Jeansjacka - 399:- (ellos.se)
Skönheten kom igår med posten och ska användas mycket i sommar

Fredag den 13/3





(Kanske inte i världklass den snyggaste bilden på oss två)

Torsdag 12/3 2009

Igår var det tid för utvecklingssamtal/feedbacksamtal på jobbet och jag tror jag inte somnade förren efter tolv natten innan mötet eftersom tankarna snurrade runt både det ena och det andra. Samtalet gick väldigt bra och det var väldigt skönt att få höra vad chefen hade att säga.

Idag är jag ledig och ska spendera den med massa måsten som annars aldrig blir gjorda. Senare ikväll ska jag åka in till Örebro för att gratulera lillasyster som har namnsdag och träffa mormor och morfar. Passade på att leta efter en klänning till bröllopet i maj och hittade några intressanta objekt på nelly.com och på asos.com nu återstår bara att se vilken klänning det blir. Sedan väntas det dop i maj för lille tösen som jag har blivit "moster" till.

[  ]  (21-22/3) Finland - Åbo
[  ]  (9/5) Bröllop
[  ]  (24/5) Barndop
[  ]  (5/6) Studentfirande (Mellan syster)
[  ]  (10/6) Skolavslutning (Lilla syster)
[  ]              Semester

Onsdag den 11/3

Brott

Under min tid som jag har levt på jorden har jag alltid lärt mig att betala för mig och betala för det jag ska handla, har jag inte pengar så kan jag inte handla. MEN det finns riktiga rikspuckorn som tror att om man stjäl så blir man aldrig upptäckt. (Precis som sanningen kommer den alltid fram i längden) och det gör det gällande snattare, tjuvar också.

Synd att du fastnade på övervakningskameran, vilket snattare vanligaste brukar åka dit eller via en butikskontrollant.



Tisdag den 10/3

Imorse var det minst sagt inte min morgon, vaknade klockan sju av att jag vill stänga av klockan och somna om men kom genast på att det går inte så det var bara att gå upp och se allmänt glad ut.

Fredrik började igår med möbeln till lägenheten och han har så mycket energi och ideér kring den att han har knappt tid med något annat. Love
Nej, nu måste jag ta bilen iväg mot Örebro för att komma i tid till samligen klockan nio. Ett 10 års jubileum ska firas på jobbet under dagen.

Måndag den 9/3

"Storstadstjejen" som är uppväxt i Vintrosa och har sedan många år bott inne i Örebro har nu flyttat ut på landet under en kort period pga. svärföräldrar som befinner sig i Thailand. Igår for det av till Hallsberg, Bonden Fredrik och jag ska testa på att leva ett lantliv ett par mil utanför stan (& rättare sagt är det väl jag som ska få se hur det är att leva på landet eftersom Fredrik är uppväxt på landet) Om kvällarna håller Fredrik till i snickarboden och bygger en möbel till lägenheten medan jag numera pendlar mellan Hallsberg och Örebro för att komma till jobbet.

Fortsättning följer på lantlivet..


Fredag den 6/3


Ett par nya nyheter - dock i guld och en annan modell men liknar dem på bilden.

Fredag den 6/3

Ledighetskommittén
Blogg uppehåll under helgen.


Lycka till Victoria i Stockholm, & att agenturen vill ha dig.

Torsdag den 5/3

" I am learning slowly
One day at a time
That if I lose and fail
I'll be fine "





Tisdag den tredje mars



" I will always love you, honey"


Tisdag den tredje mars

Love Love Love ..

Nästa vecka flyttar jag och Fredrik ifrån Örebro, lämnar lägenheten och bor på en annan plats under en period.  Det återstår bara att packa det som behövs och sedan ge sig av till den nya platsen.


Måndag den andra mars


Måndag den andra mars

Direkt efter arbetet igår blev det att hämta upp Fredrik och åka iväg till akuten på sjukhuset, ett par timmar fick vi allt sitta och vänta på resultat som skulle förklara orsaken till varför det gjorde ont och vad som skulle göras åt orsaken. Resultatet blev smärtstillande och stanna kvar på sjukhuset under en period på ett par dagar. Hoppas att allt blir bra inom kort för det sägs att det smärtan är värre än att födda barn. Fyra revbensfraktur och frossa - hoppas du blir bra snart.
 

" Jag stödjer dig i allt du sätter din hand på, allt du vädjar att göra min ängel"


RSS 2.0