Fredag 31/10 2008


Dock kommer jag inte kunna publicera något kring min vecka i Kalmar på grund av att allt just nu kommer vara hemlighet av olika anledningar. Samt att vi får inte ens prata med media kring vad som kommer att ske och vad som har hänt. Men med ett bara få ord var det väldigt bra i Kalmar med väldigt bra utbildning samt otroligt roligt att lära känna dem nya arbetskollegorna. Det var ett fåtal ansikten man kände igen men vad gör det när man kommer att lära känna alla under ett par månader framöver.

Ikväll ska jag och Fredrik hem till hans stora syster på middag och träffa övriga familjen. Båda systerbarnen är hemma så det blir att busa och mysa med dem under kvällen. Imorgon blir det att åka hem till Fredriks föräldrar tillsammans med mina föräldrar för att umgås sedan får vi se om man hinner med en utgång eller ej. Dock känns det väldigt skönt att vara ledig i helgen. Imorgon ska det faktiskt bli väldigt skönt att få sova ut så ska passa på att stänga av mobilen ikväll/natt.

Fredag 31/10 2008





Arbetet på NetonNet är över min förväntningar det bästa arbetat jag har haft. Arbetskollegorna är väldigt trevliga och kommer att uppleva väldigt många minnen tillsammans med dem. Under ett par månader framöver kommer det vara fullt upp med att arbeta som en tok samt att skapa en gemenskap på jobbet som efter ett par dagar blev väldigt stor. Dock var jag tvungen att åka hem ett par dagar tidigare på grund av uppkörningen men längtar redan till på måndag då arbetet sätter igång igen. Arbetstiderna under veckan som kommer blir följande 08.00-20.00.

Körkort är en otrolig upplevese när man kan ta sig vart man vill och när man vill. Ett körkort underlättar något otroligt för många och för mig blev det en befrielse från den press som jag har känt mig stressad av men som nu äntligen har släppt. I fortsättningen kommer jag vara den som kör för att underlätta för min karl som alltid annars har fått köra.



Slask som består av snö och regn. Slask medför att man blir blöt och att man fryser bara man går ut utanför dörren. Om det ska vara vinter ska det vara riktigt snö som stannar kvar på marken och inte försvinner med hjälp av regnet. Gårdagens väder klarar jag mig utan men tyckte att det var otroligt mysigt när snön fall från himlen.







 

Torsdag 30/10 2008



Fick en överraskningspresent av hjärtat mitt när jag kom hem efter att ha klarat körkortet, En lapp satt på dörren med följande text " Grattis älskling, du får en Sex and the city box som redan är beställd". Så i fortsättningen när det finns tid och utrymme för det kommer jag och hjärtat ha fullt upp med att titta på
Sex and the city och mysa under en varm filt under eftermiddagen ..

Torsdag 30/10 2008



Klarade körkortet idag, 11.06
Första försöket och körkortet var mitt
ps. bilder från inflyttningsfesten publicerar senare ikväll på facebook,
 samt om min vecka i Kalmar som var ett rejält äventyr.

Fredag 24/10 2008



Lokal - Toyotahallen
Tid - 19.45
Lag - HC Örnen emot Nora HC


" .. Hockey Hockey Hockey. En ev. blivande hockeyfru"

Fredag 24/10 2008

... Ibland önskar jag att jag kunde dela mig i tusen bitar och gör alla nöjda. Tyvärr är jag inte mer än människa och klarar inte av det. & inför imorgon har det kört ihop sig när man vill att en nära ska komma men inte vill av en och annan anledning. Hoppas ändå att personen kommer oavsett vad och osv det är för min och Fredrik skulle vi önskar att personen kommer men men man kan inte få allt man vill här i livet.
Ska iväg med mamma och titta på hockey ikväll. & träffa övriga delarna av Fredriks familj som skulle iväg och titta.
Imorgon vet jag inte om jag hinner blogga men kommer iaf att lägga upp "Dagens Outfit" och ber även ursäkt om önskelistan har dröjt men den får vänta ett dag. Just nu är det många bollar i luften och man hinner inte med livet framför en databurk. Ska dock hjälpa min lilla syster att få igång hennes blogg om en stund och hinner jag inte innan hockeyn blir det att jag gör det imorgon.




Fredag 24/10 2008

.. Vaknade klockan fyra inatt och lyckades inte somna om förren efter klockan fem. Jag mådde illa och hade ont i magen oavsett hur jag låg i sängen och fick tillslut gå upp för att få ur mig det som fanns i magen. & Fredrik har ont i magen så han vara kvider i sängen. Jag har ingen anning om vad som är fel men hoppas att det går över för hans skull. När jag prartade med han för en stund sedan hade han fortfarnade ont men var mer orolig för mig som hade kräkts. Dock hindrade det inte mig från att åka till Kumla och vara där i ett par timmar.
& eftersom jag inte kunde sova låg jag i sängen och funderade på allt inför på torsdag, jag har både panik över det och känner mig överlycklig dock får jag inte ta ut något i förskott förren då. Jag hoppas verkligen att det går bra så jag slipper känna pressen och stressen av människor runt om mig.

Precis två månader kvar till jul idag och det känns som att vintern verkligen är påväg. Jag har nu börjat använda min vinterjacka för att jag håller på att frysa ihjäl när jag är ute. Ikväll ska mamma och jag iväg och titta på hockey, och ev. ska pappa följa med om inte ÖSK matchen är viktigare.
Bokade biljett från Kalmar idag, jag kommer får göra ett par byten under min resa och kommer vara hemma runt klockan tio på onsdag kväll.

Kalmar C - Lindköping C
Lindköping C - Katrineholm C
Katrineholm C - Hallsberg C
Hallsberg C - Örebro C

Lägger idag ut ett objekt på blocket ikväll. Är du intresserad så håll ögonen öppna och vänta till ikväll.
Nej nu hinner jag inte mer för jag ska snart träffa min vän Madeleine för att spendera ett par timmar på stan, & imorgon ska jag träffa ännu fler älskade vänner som är saknade.

Torsdag 23/10 2008

.. Kommer senare idag påbörja min önskelista som krestar både runt jul samt min tjugoårsdag. Imorgon är det två månader kvar till julafton och det gäller att vara ute i god tid med en del saker. Återkommer senare med önskelistan när det finns mer tid.


Onsdag 22/10 2008

Har blivit förälskad i en skönhet, klänningen är ifrån Gina Tricot och ska användas på festen på lördag. Bilder kommer att publiceras på klänningen under lördagen för att göra er lite nyfikna.

Visste ni att Gina Tricot har börjat med en webbshop? Nu kan man shoppa alla deras nyheter som man ser i tidningar, bloggar osv. men som bara finns i storstäderna på deras hemsida för samma pris men med frakten som till kommer.

Onsdag 22/10 2008

Varje gång jag ser dig får jag hjärtstillestånd,
och varje gång du rör mig får jag sockerdricka i mitt blod som får mig att bubbla ännu mer. Du är för mig, vad kärlek är för andra, fast gånger 1000.
Jag älskar dig Fredrik!

Onsdag 22/10 2008


På måndag bär det av emot Kalmar tillsammans med den nya arbetsgruppen. Klockan 07.45 är det samling på tågstationen för att få biljetter och sedan kunna fara vidare. Det kommer att vara utbildning på hög nivå för att sedan bli dem bästa säljarna och bästa butiken i Örebro. Kommer dock inte att spendera hela veckan i Kalmar pga. en annan anledning som inte andra har något att göra med förutom dem närmaste.
 
Planerna för dagen är att fräga håret för att få en ny och fräsch höstlook. & sedan ikväll ska jag iväg och träna tillsammans med mamma. Afro dans står som punkt för träningen idag. Och även ska mamma och jag sola innan dagen är slut. Fredrik ska iväg och träna ikväll så då passar jag på att göra mina aktiviteter. Igår var vi hemma hos hans syster och åt middag samt lekte med barnen som hade en enorm energi på kvällskvisten.

Måndag 20/10 2008




Måndag 20/10 2008

Träningsform Core med boll
Tid 45 minuter

Core träning är en relativt nyintroducerad träningsmetod med inriktning på mage och rygg. Grundtanken med Core-träning är att bygga upp styrka, stabilitet och balans för att användas när vi behöver det som mest. Ryggen och magen är involverad i många tunga uppgifter i vardagen och en stark mage och rygg är därför en stor fördel för att undvika och förebygga skador.

Core-träning är en typ av funktionell träning men koncentrerat på kroppens mittendel. Genom att träna mage, rygg och bäcken som är kroppens centrum för balans och rörelse kan man underlätta i positioner som utsätter kroppens mittendel. Speciellt utsatta är yrken som involverar obekväma ställningar och rörelser.
Den största fördelen med Core-träning, förutom den skadeförebyggande effekten är enkelheten. Core-träning kan i princip utföras var som helst, såväl hemma som på gymmet. Redskap som brukar användas är pilatesboll eller en mjuk träningsmatta.


Måndag 20/10 2008

Träningsdagbok/Träningsaktiviteter
Under kommande vecka, 43

Måndag - Cykel/Gå/Vikter    (Gym)
Tisdag - Core med boll 45 minuter   (Gruppträningspass)
Onsdag - Afrodans   (Gruppträningspass)
Torsdag - Poweryoga 75 minuter   (Gruppträningspass)
Fredag - Afrodans/Vikter   (Gruppträningspass/Gym)
Lördag - Promenad
Söndag - Promenad/Kombi Step   (Gruppträningspass)

Fredag 17/10 2008

... Idag är det tio dagar kvar tills jag lämnar Örebro för att ge mig ut på äventyr i Kalmar och spendera en tid där nere. Jag kommer att lämna Kalmar tidigare än mina kollegor pga. av en anledning men är inget som någon har med att göra förutom dem närmaste.

Igår var Fredrik och jag iväg och tränade Box 75 som inte gav några resultat eller någon träning. Instruktören var väldigt dålig och det var knappat några slag eller kondition överhuvudtaget. Så nej tack det blir ingen mer Box 75 för min del. Ska iväg och träna på lunchen nu och prova på Afro Dans som ska vara en väldigt bra träningsform. & efter träningen ska jag möta upp Fredrik hemma i bostaden innan han och jag ska ta en kort sväng på stan innan han åker iväg och ska spela match och sedan kommer Fredriks mamma och Fredriks systerdotter och hämtar upp mig för att ge oss iväg på utflykt till staden Nora.

Fredag 17/10 2008

Du knackade på min dörr, & porten till mitt hjärta öppnades
Du började kalla mig det, & fick mig att falla för dig väldigt fort
Du hjälpte mig att bygga upp murarna som hade rivits,
& hjälpte mig att skydda mina drömmar för att undvika att dem krossades.
Du är min verklighet och ingen dröm som jag hoppas på ska bli sann.

Du andas på min panna och kysser mig i sömnen
& rör mitt hjärta och förklarar att du älskar mig oändligt mycket.
Nu står du&jag vid varandras sida och vägrar att släppa varandra.
Hjärtat, jag uppskattar dig för varje sekund vid min sida.







Torsdag 16/10 2008











Torsdag 16/10 2008

... Det kommer nog att gå bra, det kommer nog att ordna sig när dagen är där. Men just nu känns det som en evighet och ett stort tomrum efter en längtan. Jag grät borde inombord och med syndliga tårar både av glädje och förtvivlan att det inte var jag. Jag är otroligt glad för dig fast jag kanske inte visade det idag men det är jag även fast jag grät och försökte torka tårarna utan att någon såg dem rinna ner för min kind. "Martina det ordnar sig, du får inte vara ledsen. Tänk positivt det kommer att gå bra och du kommer att klara det" Mamma trösade mig förut idag och pappa ringde precis efter att han hade hört att jag var ledsen och lovade att göra allt för att det ska gå bra.
 
Spenderade ett par timmar i Hallsberg idag. Jag har förälskad mig i en plats i Hallsberg där jag skulle kunna spendera flera timmar om det fanns tid för det. Platsen heter "God Smak"  och är ett cafe och en inredningsbutik i Hallsberg. Mamma köpte en tesort till mig som heter "Du är underbar" och när vi fikade provade jag tesorten "Lilla hjärtat" som jag vart helt förälskad i. Det finns nu fler planer på att spendera tid i Hallsberg för att lukta på tesorterna som butiken hade att erbjuda. & när mamma pratade med kvinnan förklarade hon att jag hade nära till Hallsberg som hade "svärföräldrar" där samt Fredriks systar. Fick med mig några småsaker från butiken och shoppade sedan några vita liljor i Örebro. Har hamnat i ett stim där jag skulle kunna ha vita lijlor lite här och var. Just nu står det en bukett med liljor på vardagsrumsbordet.

Imorgon ska mamma och jag träna Afro dans, & ikväll ska jag träna Box 75 minuter. Får sedan se om det blir någon träning i helgen. Det finns lite som ska bort på kroppen och muskler ska nu utvecklas.
Bilder från dem nya sakerna kommer att läggs upp strax.


Onsdag 15/10 2008

... Oh herregud vad jag har ont i min vänstra arm. Jag har ont i axeln och i armbågen och har minskad förmåga att lyfta saker och använda den men det kommer nog att ge sig imorgon eller i övermorgon. Tackvore en så kallad träningsvärk som flyttar runt sig har armen blivit ett handikap idag.

Hoppas på att jag ska kunna gå på Box 75 imorgon annars kommer jag bli otroligt rastlös nu när jag har hamnat i ett stim och tycker att det är roligt. Dock hoppas jag att det ger resultat också. Minder roligt är det när "gamla arbetskollegor" fortfarande frågar mig saker som jag egentligen inte har någonting med att göra.

Imorgon blir det att åka iväg till Hallsberg och fika med mamma medan syster träffar Mona, sedan ska vi iväg och besöka lite butiker innan vi ska sola och försöka få färg på oss. Nu ska jag snart titta på "Generation Fett" och fundera på vilken dag jag ska tvätta.
Imorgon lägger jag upp bilder på saker som jag antingen ska slänga eller sälja. Intresserad?

Onsdag 15/10 2008

.. Strax åka iväg till Kumla.
Vaknade inatt med panik över det och fick vrida och vända på mig innan jag kunde somna om. & vid klockan tre ska jag träffa Anna som jag inte har sett på evigheter förutom några korta stunder. Vännen, beklagar verkligen sorgen!

Sedan får jag se om jag ska träna ikväll eller om jag ska ha en vilodag idag.
Det beror helt och hållet på om vad klockan hinner bli, ska annars på Box 75 imorgon med Fredrik. Funderar istället på att åka iväg och sola och få lite färg i höstmörkret.


Tisdag 14/10 2008




Skogspromenader
är något som verkligen få kroppen och hälsan att må bra. Ett par km och andas en helt annan luft än inne i stan gör att allt känns lättare. Oavsett om det är kallt eller blåser så går det att ta en promenad för att sedan ligga framför tvn och känna sig nöjd med dagen. Dock rekommenderar jag att inte gå ensam i skogarna t.ex. Venaskogen efter att det har hänt mycket konstiga saker i den skogen. Ta med dig ett stadigt sällskap och var i naturen med den ändå finns kvar nu när världsförändringarna håller på att sker.

Träningsvärk hur härligt är det inte att känna att man verkligen har tränat. Underbart! Dock klagar man och vill att den ska gå över men det känns underbart just för stunden. Det gäller att träna mer och försöka hålla kroppen i form för att undvika att bli överviktig, må dåligt. Man får en lättare inställning till livet och dess situationer.

Pepparkakor är så otroligt gott även fast det är ett tag kvar till perioden för pepparkakor börjar.  Själv har jag redan köpt en förpackning med pepparkakor för i år, & fler lär det bli.




Månadslinser om bara kan befinna sig i ögonen ca en månad. Kan det inte bara finnas linser för mina styrkor som sitter i året runt. Vore så mycket enklare än att hålla reda på när det är dags att kasta dem gamla och in med dem nya.



Tisdag 14/10 2008

Med inlägget igår där det var några namn skrivna. Det handlade om att Fredrik storasyster ska snart få en bebis i november och ingen mer än hon och hennes familj längtar efter att barnet ska komma ut. & igår hade hans syster funderat på ett namn som dem funderar på att döpa barnet och då frågade jag Fredrik om han och jag skulle få barn vad han ville att dem skulle hetta då och då kom han bara på ett pojknamn nämligen, Svante medan jag funderade på Nemo och Nova om han och jag skulle få en tjej och en kille om några år. & när jag berättade namn förslagen för mamma skrattade hon åt namnet Nemo och kommenterade "men det är en fisk, hahaha".
Dock behöver ingen fundera på om vi ska ha barn för det ska vi inte ha men eftersom Fredriks syster snart ska födda diskuterade vi bara namn så då behöver ingen dra några egna slutsatser.

Imorgon blir det att åka till Kumla för att träffa Fredrik och sedan iväg och träffa Anna uppe på stan för att ta en fika. & hinner jag ska jag försöka hinna gå på Afro Dansen men det beror på vad klockan hinner bli. Innan jag ska till Kumla ska jag hem till mamma och mysa med henne. Ikväll är jag ensam hemma och ska försöka ordna med saker som jag har viljat göra tidigare men inte har haft tid. Fredrik är iväg och spelar match i Hällefors och kommer inte hem förren inatt någon gång. Tycker synd om honom imorgon då han ska gå upp tio över fem.

Igår hade Fredrik och jag fyra månader så det "firade" han och jag med att jag lagade mat som blev lite väl stark pga. Creme Frechen och sedan fick både han och jag en present. Fredrik fick en blomma och ett handskrivet kort ifrån mig medan jag fick en blomma och ett väldigt fint ljus som vi ska ha i sovrummet när jag har köpt ett ljusfat.


ps. Lisa, det går jätte bra att fotografera oss ska bara prata ihop med mig Fredrik och se när han kan osv men jag hör av mig till dig. & tack Madeleine för gratulationen ds.

Tisdag 14/10 2008

Igår prövade jag på Body Bump (BP) på nJoy med Johanna och Sofia medan Fredrik tränade på gymmet. Eftersom jag har fått ett årskort tänkte jag använda det på aktiviteter som jag har viljat prövat tidigare och har nu bokat in lite gruppträningar under veckan som kommer.
Idag vet jag att jag lever med en träningsvärk i stora delar av kroppen men det är bara att fortsätta och inte ge upp. & idag promenerade mamma och jag 5 km Venaskogen och för att sedan träna med pappa så cyklade jag 3 km. med mamma medan pappa sprang på bandet.


Body Pump är en gruppträningsform som utvecklats av träningsföretaget Les Mills. Body pump är en styrkeinriktad träningsform där fria vikter och stång används för träning till förkoreograferad musik. Deltagarna kan själva reglera tyngden genom att avlägsna eller lägga till vikter.


Måndag 13/10 2008

Fredrik och jag har fyra månader idag, trettonde oktober.
Skriver mer senare hinner tyvärr inte mer just nu.


Söndag 12/10 2008


.. Nyss kom Ylva ner bara för att säga "hejdå" och tyckte att det var otroligt tråkigt att jag lämnade skeppet nu.
Men jag lovade henne att spendera mycket tid på hennes cykelpass på onsdagarna.
(herregud, man får så otroligt ont i rumpan av cyklarna)

Söndag 12/10 2008

... Det finns verkligen ingenting att göra på jobbet idag. Dum som jag var gjorde jag klart allt igår och sitter nu med rastlöshet och överskottsenergi. Som tur kommer Johanna ner vid tre-fyra och ska vara med mig hela kvällen. Kanske borde springa ett par km. på löpbandet för att bli trött. Idag arbetar jag min sista arbetsdag på nJoy och sedan lämnar jag det till historien för att utvecklas mer än vad jag har gjort på nJoy. Under dem tre åren jag har arbetar här har det hänt otroligt mycket.
Har arbetat under fyra olika beteckningar .. Barnpassare/Lokalvårdare/Receptionist/Medlemsrådgivare.
Men under dem tre åren har jag haft bland dem bästa arbetskollegorna med många skratt och tårar. Dock avslutade dem sin tjänst på grund av många om och men. Det känns konstigt att lämna allt bakom sig. Medlemmarna som har varit trevliga och glada även fast man har fått en utskällning då och då för att något har gått sönder eller inte passat men dem har ändå kommit och bett om ursäkt eftersom jag tyvärr inte har kunnat göra något. & det var på njoy som Fredrik och jag träffades och har idag ett stadigt och stabilt förhållande med många kärleksfulla stunder. & imorgon har Fredrik och jag fira månader tillsammans.

Igår kväll spelade Fredrik och jag bowling på Strike. & jag vann! Eller inte det var min käre Fredrik som vann stort och lyckades får tre strike på dem tre första gångerna. (Hopp tänkte jag och insåg redan då att det var kört för min del) Lyckades även göra bort mig och tappade klotet så det dunkade i golvet några gånger & när jag tittade på Fredrik skrattade han bara och låstades som att han inte kände mig. & eftersom vi är tävlingsinriktade slog vi vann även denna gång om ett pris och eftersom jag förlorade skulle jag laga middag imorgon och det skulle vara en maträtt som vi tidigare inte har ätit. (Några tips?) När det finns tid ska Fredrik och jag åka skridskor och spela tennis/badminton. Det var flera år sedan jag åkte skridskor men det var det ju inte jag kom på att vi åkte skridskor på idrottslektionerna men i alla fall.

Ikväll jobbar jag fram till klockan sju och Fredrik är iväg och tränar och när båda kommer hem ska vi iväg och handla inför veckan som kommer. På tisdag ska jag mingla med min vän Anna som jag bara har träffat några få stunder sedan studenten. Samt även träffa  Ellen och Amanda i veckan som kommer. Sedan är mamma sjukskriven så henne ska jag träffa så mycket som möjligt och få egen tid med henne medan mina systrar är i skolan. & sedan imorgon kväll kommer Karolina över och ska färga mitt hår. har lite beslutsångest om jag ska klippa mig kort eller om jag ska ha det som jag har nu.


Söndag 12/10 2008

Gravidryktena är bara påhittade. Det jag menade med mitt inlägg igår som Fredrik syster hade skrivt på msn handlade om att Fredrik och jag har blivit föräldrar till två stycken guldfiskar Svampbob och Guppi.  Så nej, Fredrik och jag inte ha några barn än och väntar inga heller utan vi har fullt upp med att ta hand om fiskarna som är väldigt behagliga.

Mamma och pappa var precis nere och minglade med mig, pappa skulle absolut ha med sig någonting hem och plockade med allt som fanns och frågade. Till slut fick han med sig en tidning och diskuterade vilka som var "upp pumpade" med preparat osv.




Lördag 11/10 2008






Mathias Englund, Martina Fransson & Kristofer Johansson
Räddningsgymnaiset
Fotograf Lisa (Lisalinnea.bloggagratis.se)





Lisa Ullström, Martina Fransson & Anna Bergdahl
Studenten 2008



RMS3A
Nerikes Brandkårs stolthet






Lördag 11/10 2008

Naaaaaaaaaaaaaaw, vad gulligt ..
Loggade precis in på messenger, & såg att Fredriks äldsta storasyster, hade som namn följande "Grattis!! Till föräldrarskapet Martina och Fredrik"

" Hjälp .. det brinner! "

.. Jag har gjort det igen och den här gången inom två dagar.
Herregud vilken katastrof!

Igår när jag arbetade lyckades kassaappareten börja brinna,
& det finns inte mycket att göra åt det när klockan igår var efter halv sju 
Det luktade bränt och det fanns även spår efter några eldknistor som gjort märkten på kvittona.
& idag lyckades jag igen få något att börja brinna så att hela anläggningen luktar bränt.
Det var nämligen min matlåda med två våfflor i som det var planerat att jag skulle äta men valde att avstå det efter att ha fått två askbitar att tugga på.

Jag hade satt in matlådan på ca 1 minut i mikron för att det skulle bli varmt men efter ett par sekunder känner jag hur det börjar lukta bränt och då är det min matlåda som har börjat brinna.
Som tur var det inga stora lågor men det var plasten som inte klarade av värmen så där brann matlådan upp och våfflorna vart till aska istället.

Pratade med syster min för en stund sedan då hon skulle rapportera till Nerikes Brandstation vad jag lyckas göra två gånger på mindre än två dagar.
Det enda hon sa var ..
".. Martina, gick inte du på brandstationen och skulle lära dig hur man gjorde för att inte få saker att börja brinna?
Det här ska jag rapportera till Micke för att berätta vilken pyroman du har blivit. "


& för snart ett år sedan när jag jobbade började dataskärmen brinna, dock var det inte mitt fel att dataskärmen brann eller att kassaapparten brann men att matlådan började brinna hmm, ja det kanske var mitt fel men jag har tidigare värmt den matlådan i mikron utan att den har börjat brinna.

Så just nu väntar jag bara på att telefonen på anläggningen ska börja brinna eller att jag lyckas befinna mig på samma plats där något börjar brinna. Olycksfågel?



Fredag 10/10 2008

Dessa ord är mina, & direkt ifrån mitt hjärta ..
Jag älskar ..
Jag älskar ..
Jag älskar ..

Jag älskar dig, Fredrik







Fredag 10/10 2008


Fredag 10/10 2008


Fredag 10/10 2008

Jobbar två dagar till på nJoy (lördag och söndag) och idag hade arbetskamraterna avskedsfika för mig och jag fick en avskedspresent av ägaren och vd.

- Ett årskort på nJoy med internetbokning osv. HELT GRATIS (4308:-)

Antar att på måndag är det jag som går på gruppträningen tillsammans med Ingrid och Johanna, Body Pump nästa?
Borde kanske lägga upp ett träningprogram för nästa vecka redan nu ..

Träningsprogram under vecka fyrtiotvå

Måndag - 19.30          Body Pump
Tisdag - 17.30            Kombi St
Onsdag - 18.30          Afro Dans
Torsdag - 11.00         Body Pump
Fredag - Träningsuppehåll
Lördag -
Söndag -


Höstlöv & mandariner



Började lite smått idag men tänkte fortsätta imorgon om det finns tid och tillfälle för att försöka inreda lite, Vad tycker du/ni? Skriv en kommentar

Inredningsförändringar





Passade på att höstpyssla idag,
Tänkte att jag skulle fortsätta imorgon om jag har samma energi då. 
Höstlöv och kastanjer ska jag använda imorgon för att kunna inreda,
 och försöka kunna ta in hösten till bostaden.
Bilder  samt information kommer imorgon kväll ..


Grannbekantskap


Det plingade just på dörren och rädd som jag vart funderade jag på vem det var eftersom ingen kommer in i porten efter ett visst klockslag men det visade sig vara tanten under oss som undrade om hon störde oss med hennes volym på tvn.
Tanten hade nämligen nedsatt hörsel och var tvungen att tänka efter om hon störde oss och vi har faktiskt inte hört henne.

Tanten är ur gullig och kom fram till oss redan första dagen vi flyttade in och hälsade oss välkomna till lägenheten.

Onsdag 8/10 2008



13 Juni 2008

Onsdag 8/10 2008



Just nu har jag fått ett beroende av pepparkakor och mandariner. I skåpet finns det pepparkakor som får mig att känna en liten längtan av julen tillsammans med mandarinerna som ligger på ett fruktfat i vardagsrummet.

Sveriges "enklaste" postsystem

Hur fungerar Sveriges postsystem samt Sveriges adressändring?
Hmm..

Eftersom jag var tvungen att adressändra när jag flyttade till Sidvallsgatan fungerade både posten och adressändringen utmärkt jag fick posten till rätt aress men när jag sedan flyttade hem till mina föräldrar igen var jag tvungen att adressändra igen. & eftersom Fredrik och jag flyttade ihop för två veckor sedan var jag ännu en gång tvungen att adressändra men.. den här gången vart adressändringen inte lyckad.

Fredrik och jag skickade in papprena om adressändring samtidigt och betalde det en jag har nu ändå fått all min post hem till mina föräldrar så jag täntke att något måste vara fel så jag passade på att ringa till posten för att fråga varför min post inte kommer till våran bostad och fick till svars att dem inte hade någon anning om varför men att jg var tvungen att ringa till Svensk adressändring. & på Svensk adressändring förklarade dem att det hade blivit ett fel som gjorde att all post som kom från Sidvallsgatan (kommer ingen post därifrån längre) skulle komma till Storgatan men posten hamnade istället hemma hos mina föräldrar. Dock skulle dem ändra allt nu så jag får min till den nya bostaden.


Onsdag 8/10 2008


Faux Fur Jacket




Tisdag 7/10 2008

.. Tillbaka på jobbet igen. Igår jobbade jag mellan klockan fyra och halv nio för att leta telefonnummer till nyinflyttade i Örebro. Idag fick jag i uppgift att ringa till dem som jag letade nummer till och boka möten åt medlemsrådgivaren. Imorgon och på torsdag är jag ledig, det ska bli väldigt skönt och kunna ligga och få sovmorgon i sängen och sedan kunna äta frukost till serien "våra bästa år" .. Får passa på när Fredrik inte är hemma, han mer eller mindre avskyr programet, haha!
På Torsdag ska jag träffa Madeleine och ev. Nancy för att fika. Nancy var nyfiken på hur lägenheten såg ut så det blir nog att dem kommer över till mig och Fredrik eller om vi ses på stan. 

OBS!
För er som inte har fungerande telefoner så skickar jag ut ett nytt mess angående in.festen med några förändringar.

Måndag 6/10 2008


... Har jobbat snart tre timmar med att leta telefonnummer till alla nyinflyttade i Örebro, kan inte påstå att det är speciellt roligt men tiden går lite fortare när man är sysselsatt med små saker.

Igår var Fredriks syster med familj över på fika hemma hos oss. Väldigt trevligt fast det blev en kort stund pga. rastlösa barn som ville ut på gården och leka i "lekparken". Senare på kvällen åkte Fredrik och jag över till Madeleine och Daniel för att laga mat ihop hade vi sagt men det slutade med att Daniel bjöd på mat istället.

Vaknade imorse av att jag kände mig utvilad och pigg så jag ställde mig vid spisen och lagade mat som jag tyckte blev sådär men får se vad Fredrik säger om det när han hör av sig. På måndagar ses vi inte mer än när vi ska gå och lägga oss pga. mitt jobb och hans träningar. Imorgon jobbar jag mellan kvart i tolv fram till klockan sex på kvällen. Imorgon finns det inga direkta planer mer än att jag ska ta reda på tvätten som ligger i en påse och sedan iväg på ett ärrende en kort stund innan jobbet. Beställde en klänning idag som jag tänkte ha på inflyttningsfesten - jätte söt verkligen!

Är ledig ondag och torsdag den här veckan och det ska bli riktigt skönt, ska umgås med mamma som blir nyopererad imorgon. & ev. kanske pappa också är hemma pga. en skada han har i armen men det visar sig på imorgon när pappa har ringt läkaren. 
 Slutar på nJoy på söndag men ska komma ner på måndag för att lämna tillbaka arbetskläder och larmkort sedan är de "hejdå nJoy för alltid!"

Idag kom även adresslappen upp på våran ytterdörr om att det är Martina och Fredrik som bor i lägenheten. Jag vet ännu inte om porttelefonen är inkopplad men det borde den vara annars så ser jag det när jag kommer hem ikväll. Det som saknas och som jag (vet faktiskt inte om Fredrik önskar sig något just nu) önskar mig nu till lägenheten är följande små saker

En tvättkorg ifrån Åhlens. (En vitpåse med en träställning som håller upp påsen)
Presentkort på Ikea
Små saker som har stil och man kan inreda lägenheten med.

Söndag 5/10 2008



Just nu finner jag inga ord för allt som sker kring dig, och din familj.
Jag hoppas att allt ordnar sig, jag hoppas att du snart ska må bättre och få en lösning på alla dina frågor och få veta sanningen. När du ikväll berättade allt ville jag egentligen bara gråta för att jag tycker synd om dig och resterande men det som stod högst upp vara att lyssna på allt du hade att säga och försöka hjälpa dig med lösningar till varför, hur och när men tyvärr kan jag inte ge några svar på dina frågor mer än bara ge dig råd.

Nu har du min familj som stöttar dig och min syster / din flickvän som finns hos dig ständigt. Oavsett när så är det bara att ringa eller komma över för att behöva prata osv.


* God natt & sov gott!


Lördag 4/10 2008



Ett antal låtar som spelas på radion just nu
 & som dessa utom är bra och inte några tråkiga ramsor.

1. Coldplay - Viva La Vida
2. Leona Lewis - Forgive me
3.Rihanna - Disturbia
4. Agnes - On and On
5. Lady Gaga - Just Dance
6. Kurt Nilsen - Rise to occasion
7. Daniel Powter - Next plane home
8. Takida - Curly Sue
9. Katy Perry - I Kissed a girl
10. Jordin Sparks - Tattoo

Bubblare
Jordin Sparks - Next to you

Lördag 4/10 2008






" .. Världens ärligaste hjärta som är starkt som guld "

Lördag 4/10 2008

... Nedräkningen har börjat och just nu för stunden känns det lite små nervöst men det blir väl säkert värre när dagen börjar komma närmre. 
"Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge"

Torsdag 2/10 2008

Njurbäckeninflammation vilket ord och vilken diagnos på en ung person, det är ovanligt men det finns personer som drabbas av det i ung ålder. Går just nu på antibiotika i 14 dagar tillsammans med starka värktabletter som ska hjälpa emot smärtan. Igår gjorde det ont bara du skulle sätta dig på en stol eller om du stod upp. Mina andetag gjorde också ont pga. den smärta som jag bär på just nu men snart ska tabletterna hjälpa (hoppas jag i alla fall) & blir jag inte bättre är risken att jag kan bli riktigt sjuk förklarade doktorn igår så det är viktigt att jag hör av mig så fort som jag märker att ingenting händer eller att det blir bättre.

Imorgon är det "Äntligen Fredag" på jobbet och sedan är det födelsedagskalas som väntar. Fick papprena idag, det är mindre än 30 dagar kvar fick jag reda på. & idag träffade jag Fredrik (inte min pojkvän) och just nu är det bara att vänta in tiden för att få veta hur resultatet slutar.

.. Jag var tvungen att damsuga i vardagsrummet idag och medan jag gjorde det diskade Fredriks som var hemma pga. ryggproblem och då hör jag han ropa "hjärtat orkar du damsuga, annars gör jag det" .. Han bryr sig verkligen om än när man inte är på i toppform. Med andra ord är han världens bästa pojkvän!

Njurbäckeninflammation

Fick åka till vårdcentralen idag för att få en diagnos varför jag har ont i magen och ryggen, & fick en väldigt dålig diagnos.
Ska nu i fortsättningen äta medicin igen och bara vila för att bli frisk. Skulle aldrig önska någon annan den här smärtan.


Njurbäckeninflammation
(Övre urinvägsinfektion)

Njurbäckeninflammation är en infektion orsakad av bakterier som drabbar njuren. Infektionen är allvarligare än den vanligare nedre urinvägsinfektionen eftersom bakterierna inte stannar i blåsan utan sprids till njurarna och ibland ut i blodet. Hos vuxna ger tillståndet typiska besvär som problem att kissa, hög feber och smärtor i ryggen eller utmed sidorna. Sök snabb vård om du misstänker njurbäckeninflammation. 


Vid njurbäckeninflammation börjar infektionen oftast i blåsan, men bakterierna stannar inte där utan sprider sig till den ena eller båda njurarna och kan därifrån även nå blodet. Detta är en betydligt allvarligare sjukdom än blåskatarr. Blåskatarr påverkar enbart urinblåsan och kallas därför nedre urinvägsinfektion.

Sjukdomen är oftast smärtsam och kan utan behandling leda till att dina njurar skadas eller att du får högt blodtryck.


Symtomen på njurbäckeninflammation är :

feber över 38 grader och frossbrytningar
känsla av att vara riktigt sjuk - inte bara lite hängig
smärta eller ömhet i magen, ofta på ena sidan
smärta eller ömhet i ryggen, ofta strax under skulderbladen
besvär att kissa, som vid blåskatarr.





Onsdag 1/10

.. Igår var det rekord för bloggen med läsare runt om i Sverige. Statistiken ökar numera  varje dag med läsare och det är väldigt roligt. En vacker dag kanske man är med på topplistan och kämpar emot StinaLee.se och Blondinbella.se (eller inte). 

Imorse fick jag en riktig sovmorgon som jag verkligen förtjänade men vaknade klockan åtta av att jag låg och grät. & det visade sig att drömmen jag drömde gjorde att jag grät som ett litet barn. Drömmen handlade nämligen om att jag och Fredrik gjorde slut och mitt i allt skulle vi flytta ihop. & vid sidan av allt skedde det andra saker som kanske inte är värda att nämna. Dock vaknade jag sedan upp och var tvungen att tänka efter om det bara var en dröm eller om det var på riktigt. & när Fredrik ringde för en stund sedan berättade jag drömnde som jag hade haft inatt och han förklarade att han aldrig skulle lämna mig och att det bara var en dröm som inte var sann. 

Igår kväll efter jobbet åkte Fredrik och jag till Ica Maxi och handlade. Vi är otroligt duktiga som lagar mat varje kväll och ordnar med matlådor till varje dag. Medan vi var iväg och handlade var Fredriks mamma och hans syster med sällskap hemma hos oss och målade det sista. Sedan blev det att fika och när dem åkte hem kom mina föräldrar över. Pappa hade inte varit i lägenheten sedan vi flyttade in så han var väldigt glad att det var så fint och ordningsamt i lägenheten. 
Dock fick vi aldrig i oss någon kvällsmat igår kväll så istället runt halv tio var det att ställa sig vid spisen och steka köttbullar och koka makaroner till matlådorna. 

Ikväll jobbar jag fram till klockan nio - jippi! Började kvart över tolv så idag kommer det att bli en lång dag med många timmars arbete. & om ca 30 dagar sker något otroligt roligt men det tänker jag inte berätta förren då. Nyfiken? 



 
 

RSS 2.0