Nio månader - en bebis

Inatt, imorgon, i övermorgon eller i helgen kanske det kommer en liten bebis till jorden. Bebisen är beräknad till imorgon den 26/11 2008. I helgen satt jag och kände på personens mage när bebisen levde sitt lilla liv, vilket var en otrolig upplevelse och jag därför förstå att det är mysigt att vara gravid. Bebisens namn tror jag mer eller mindre var besämt enligt bebisens storasyster men i alla fall vet man en sak och det är  vilket kön bebisen har. & det publicerar jag när bebisen är född samt namn men också om jag får det för personen som är mamma till barnet. (& självklart pappan)

Tisdag 25/11 2008


Pratade med en väldigt nära vän på msn igår och vi pratade om att vi skulle träffas på lördag, & i fredags hade vi parmiddag hemma hos mig och Fredrik. Medan jag var iväg och jobbade lagade dem middag och hade duktat upp väldigt fint. Och medan vi småpratade om både det ena och det andra skrev personen att Fredrik och jag är en förebild till det perfekta förhållandet. Genom att någon skriver något sånt gulligt blir man verkligen rörd. & som hjärtat sa igår precis innan vi skulle sova var att  vi inte två personer utan vi är en person bara det fick mig att bli väldigt rörd.


Recept - Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Arbetstid ca 30 min
Gräddningstid 60 min


Ingredienser

200 gram smör
2 ½ dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel

1. Sätt ugnen på 150-175 grader. Smörj o bröa en form
2.Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Använd elvisp eller en trägaffel i skål med rundad botten.
3. Tillsätt äggen ett i sänder och rör kraftigt. Bli inte orolig om smeten blir grynig. Den blir slät när mjölet kommer i.
4. Blanda mjöl, bakpulver, och kanel och häll i detta.
5. Rör snabbt om till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i ugnen omkring 60 min. Stjälp upp kakan efter några min.

Låt kakan svalna under formen.


Tisdag 25/11 2008

.. Jag fick vara hemma ännu en dag från jobbet pga. problem med magen.  I lördags fick jag väldigt ont i magen på jobbet och kände mig väldigt illamående och det försvann då och då men kom senare tillbaka när jag kom hem på lördagen kvällen/natten och var tvungen att springa upp för att få ur mig allt och under söndagen fick jag ännu en gång kräkas innan jag somnade på natten. Men igår blev det värre och jag låg hela dagen i sängen och orkade knappt ta mig upp och idag är jag mycket bättre men känner fortfarande lite smärta ur magen. Både mamma och pappa tror att det är att jag är stressad och tror inte att det har något med njursten att göra. (& nej Fredrik och jag väntar inget kärleksbarn eller följande)

Tog en promenad förut till affären för att köpa kanel och hade en äldre farbror framför mig. Han var säkert i samma ålder som min farfar eller lite yngre. & när jag stod bakom honom såg jag vad farbror hade handlat och insåg att han måste vara ensam. Ibland brukar jag förklara för Fredrik att jag vill slå mig ner med farbröder eller äldre tanter som är ensamna bara för att dem ska få prata av sig och få känna glädje. Jag vet inte varför jag känner som jag gör men jag tycker inte om att se ensamna och äldre människor sitta på samma cafe eller handla på samma affär och samma varor för att personen är ensam. Jag kanske borde starta ett eget företag som har som mål att umgås med äldre människor ett par timmar så dem får lätta sitt hjärta. Jag kanske blir dumförklarad men ensamna människor borde också få en sällskapspartner. Tyvärr försvinner många äldrers vänner med åldern och dem blir till slut ensamna och därför borde det finnas personer som kan ta sig tid och fika med dem eller bara småprata lite med dem.
Jag själv känner att jag borde träffa mina äldre mor och farföräldrar mer än jag gör men det finns inte tid och det är en väldigt dålig ursäkt men jag ska ta mig tid och något som verkligen är väldigt mysigt är när man antingen träffar mina mor/farföräldrar eller Fredriks för man känner sig så omtyckt och man får höra deras livshistorier.

Idag bakade jag för första gången sedan jag flyttade hemifrån. Jag vet dock inte vad det smakar så jag ska låta Fredrik smaka och få höra hans åsikt. Dock räckte inte smöret som jag trodde att det skulle göra men det gick iaf. Receptet kommer att publiceras på nästa inlägg. 
 



Måndag 24/11 2008

.. Jag har världens bästa karl vid min sida och älskar honom mer och mer för varje dag.
Jag har aldrig under mitt livslängd haft dessa känslor för en människa som jag har för Fredrik.
Varje dag eller timme som jag är ifrån honom är mina tankar hos honom och en saknad efter honom kan bli enormt trots att det handlar om ett par timmar men för mg betyder Fredrk något otroligt mycket och han är bara min.
Jag har hittat den rätta personen vid min sida och han är min älskade livspartner - föralltid!



Måndag 24/11 2008

.. Hjärtat mitt och jag låg igår i soffan och pratade om vad vi skulle styra nyårsafton och vi kom fram till att vi vill åka bort och fira det på en annan ort eller i ett annat land med våra nära och kära vänner. Så nu ska vi försöka styra hop ett gäng så att vi kan fira nyråsafton på en annan ort eller göra något oväntat. & när man nu frågar runt bland vännerna är det inte många som har planerat något så det kommer säkert att bli något riktigt bra under nyårshelgen.

& idag är det en månad kvar till julafton. och nästa söndag får man ta fram adventsljusstakarna. Igår pratade Fredrik och jag om hur vi skulle fira våran första julafton och kom fram till att han följer med mig till min familj en stund på dagen och går sedan hem till sina föräldrar och anhöriga medan jag firar julen hemma och åker sedan över till Fredriks föräldrar och anhöriga på kvällen. Så genom att dela på oss hinner båda träffa och fira julen med sina familjer men man får också chansen att träffa varandras "svärföräldrar".

Den här veckan kanske det blir ett tillskott, det kanske kommer en liten tös till världen och det är ingen mer än Fredriks syster som längtar efter att barnet ska komma ut. (Självklart längtar alla efter att barnet ska komma till världen)


Jag älskar dig hjärtat,
mer och mer för varje dag.

Måndag 24/11 2008

Nu är jag då tillbaka i bloggvärlden efter ett par veckors uppehåll men med ett fåtal inlägg. Har haft fullt upp på jobbet med utbildningar gällande säkerhet och brand osv. samt att butiken också har byggts upp på ca 15 dagar. & nu på fredag ska allt stå färdigt för då är invigningen av den första NetonNet butiken i Örebro. 

Under dessa dagar har vi arbetat tolvtimmar om dagen för att få ihop butiken och det har varit med både skratt och tårar. Jag vet inte hur många gånger jag har slagt i något, skurit mig eller bara gjort mig illa och fått uttrycka det med smärta. Men jag vet dock inte hur roligt vi har haft det under dessa dagar när det har vart tävlingar, skratt och humår på hög nivå.





Onsdag 19/11 2008

.. Jag älskar dig hjärtat!

Fredag 14/11 2008



En snygg och sportig tredörrarsbil som för Colt-traditionen med inspirerande bilkörning vidare till nya generationer. Colt 3d är bilen du alltid drömt om - fylld med praktiska lösningar och tekniska finesser.


Colt erbjuder en stor portion körglädje och elegans. Vill du ha turbodrag under huven så titta vidare på på Colt 3d Turbo och vill du ha nedfällbart tak titta på Colt Cabriolet.

Bilfärgen ska antingen vara svart eller silver



Fredag 14/11 2008



Ö
nskar upplevelser (utomlands, korta resor osv)
N
S
mycken till pandora armbandet samt halsband, armband osv. SKOR
Klocka som är i guld och med bruna detaljer. KLÄDER
E
L
I
nredningsartiklar (inräknat presentkort osv)
Sedlar (pengar)
Tavlor (Lasse Åberg)
A

ps.
Mammas och pappas mat i matlåda 365 dagar om året, hahah!

Fredag 14/11 2008


Ett flertal av personer som är ens vänner har gett sig iväg på långa resor och är borta mellan sex månader och ett år för att se sig om i världen och upptäcka äventyr. Det jag undrar är om jag skulle klara av att ge mig iväg och lämna allt för att vara borta flera månader och upptäcka världen. Jag skulle nog aldrig kunna vara ifrån familjen och Fredrik under en sådan lång tid pga. av känslor som styr oss människor. För mig skulle det räcka med en eller två veckor utomlands och jag har ett stort leende på läpparna för att överleva vintern eller våren. Just nu hoppas jag på fastanställning i april för att sedan kunna ge mig iväg med Fredrik på en semester som vi har pratat om sedan i somras.


Torsdag 13/11 2008

  

  

 

Torsdag 13/11 2008


Torsdag 13/11 2008


Idag fick fröken stanna hemma med feber och ingen ork i kroppen. En ständig huvudvärk som aldrig släpper och som har suttit i flera dagar. Huvudvärken kan bero på den stress som vi utsätts för just nu med saker som ska vara klara på en tid och saker som det måste gå fort med och den tid man har att andas ut på är när man har 45 minuter lunch och hinner koppla av.  Ska försöka komma iväg imorgon till jobbet om bara febern släpper.

Fredrik och jag har idag den trettonde november spenderat fem månader tilllsammans. Och bor redan ihop utan bråk och tjafs. Under den tid som han och jag har varit tillsammans har vi aldrig tjafsat eller haft något knäbb. Det har aldrig varit några oklarheter i vem som gör vad utan det delas på allt för att underlätta för båda och vi båda trivs med det och tycker att det kan inte bli mycket bättre än vad vi har det nu. Både Fredrik och jag är för lika för att kunna knäbba och bråka om både det ena och det andra. Dock kan vi ha olika åsikter men det har varje människa. Jag stortrivs med Fredik som mitt sällskap och som min partner nära hjärtat, & utan honom skulle jag aldrig klara mig. - Jag älskar dig!

Klänningen som jag la ut på tradera.se blev såld och fick ett värde över det förväntade. Pengarna blev insatta på mitt konto idag och klänningen kommer att skickas idag med posten. Det går otroligt bra att lägga ut saker på tradera och det är enkelt och väldigt spännande att följa budgivningen under en vecka eller under den tid som budgivningen håller på. Funderar på om det finns mer saker som jag skulle kunna lägga ut på tradera.


Onsdag 12/11 2008

Ett fåtal rader innan det är dags för mig att åka iväg till jobbet, börjar klockan sju idag men fick komma hem halv fyra igår så jag är bara glad över att få vara hemma tidigare än halv nio. Spenderar just nu väldigt mycket tid på jobbet och har tävling med palldragarna och tävling mellan städmaskinen och trucken när timmarna känns otroligt långa. På fredag blir det att träffa tjejerna och umgås och sedan på lördag blir det att träffa Amanda och fira henne på hennes födelsedagsfest. Nej nu måste jag göra klart det sista för att möta upp Jessica och Frida med Co.

& Fredrik du är enastående. Dig får man aldrig nog av utan man vill bara ha mer ut av dig.

Farsdag firande hit och dit!!!!!!!!

.. Ordet är ditt hjärtat

Idag har jag och Martina fått besök av hennes farmor och farfar varit hos oss och hälsat på=) Mycket trevliga pansionerer=)....
Och sen har vi varit i Ormesta hos mina föräldrar och firat min fars dag=) han fick en mössa jag köpte på intersport i marieberg.
Efter det åkte vi hem till Martinas sköna päron och fikade!
Sen åkte vi he till våran kära lya och lagade mat.
Nu ska vi gå och lägga oss så nu säger jag godnatt tack och hej.


Söndag 9/11 2008

Känningen blev såld för ett väldigt bra pris och mer än jag köpte den för men vill nu göra reklam för mitt hjärtas objekt på tradera så ta en titt och lägg ett bud.
Tack för igår vännerna, det var väldigt trevligt och uppskattat. Imorgon fortsätter jag att arbeta mellan 08-20 så går under ytan igen men är tillbaka lite då och då. Imorgon är det även Martina och Martin som har namnsdag så grattis till mig själv.

http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=76966725


Jag älskar dig hjärtat mitt!

Torsdag 6/11 2008

Ett fåtal ord så längtar jag något enormt till helgen,
& få veta att man kan sova ut och ta allt som det kommer ett par dagar.

Har fått låna Fredriks bil både idag och imorgon så då kommer jag fort ifrån jobbet.
Dock är det bara en tidsfråga innan fötterna går av efter den smärta jag har efter 12h arbete.


Onsdag 5/11 2008


Just nu befinner jag mig hemma och är ensam utan mitt hjärta. Han är iväg och tränar medan jag väntar på att han ska komma hem. Jobbar varje dag mellan 08.00 framtill klockan 20.00 på kvällen och umgås därför väldigt mycket med mina kollegor på jobbet för att bygga upp butiken. Har dragit på mig en förkyldning så nu snorar jag, nyser och är hes men mitt hjärtat har inhandlat lite olika dunder kurer så det ska hjälpa. Längtar till på lördag morgon då man får sova ut och kan ligga i mitt hjärtas famn hela förrmidagen utan att behöva tänka på kartonger, artikelnummer, osv osv.
Imorgon är det en vecka sedan jag fick körkortet och jag älskar det fortfarande även fast jag inte kör så mycket pga. samåkning till jobbet både dit och hem men om jag vill så har hjärtat mitt lämnat bilen hemma. - VÄRLDENS BÄSTA"!

Fick ett väldigt obehaligt mail idag angående ett flertal situationer som jag har bevittnat. Dock kommer jag inte klara att gå igenom den processen pga. av olika anledningar men det kändes rakt in i hjärtat när jag läste det och började funderar efter att jag hade läst det för mamma och pappa som var över för en stund och minglade med mig. Dem tyckte dock inte att jag skulle svara på mailet eller göra något åt det utan bara glömma det och fokusera på annat. Vad hjälper en polisanmälan något som hänt för flera månader/år sedan? För mig river det bara i massa onda sår och för mig att vilja gå under så jag undviker det med stora ord. Mamma och pappa hade med sig blommor till mig och" Fredrik och det blev mina favoritblommor - vita liljor. När jag väl gifter mig ska jag ha vita liljor så gott som över allt om det går.

Nej, nu har jag uppdaterat lite om mitt liv och lever just nu under jorden pga. mycket arbete men finns både på mobilen och hemma efter jobbet.
Högsta budet på min klänning ligger just nu på 317 kronor.

Söndag 2/11 2008

Titta in min auktion på tradera,se

http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=76722584


Söndag 2/11 2008




Fredrik, världens bästa karl som alltid ställer upp och som alltid finns där. 
Utan honom skulle det inte vara ett liv på jorden, jag älskar dig och älskar dig mer och mer varje dag som kommer.  

I veckan som kommer finns det kanske inte så stora möjligheter att blogga på grund av arbetstiderna som jag har men får låna Fredriks bil imorgon till jobbet.
- Fredrik du är underbar och min skatt.

RSS 2.0