Du är du, jag är jag


Sovmorgon imorse till klockan elva, vaknade av att jag trodde att jag hade försovit mig men det var under kontroll eftersom jag var ledig idag. Fastnade vid frukostbordet av att tidningen var intressant och en hunger som var enorm. Sen blev det panik in i duschen för att springa upp och träffa sambo uppe på staden och äventyr tillsammans med henne. Efter äventyret blev det att åka till min bäste vän skomakaren som lagat två av mina bästa stövlar, yes! Han är allt en pärla för mig som lyckas rädda skor som varit med om både första och andra världskriget. Sen blev det fast det är lov en del plugg idag, kändes rätt bra när en del var gjort.  Igår var det väldigt svårt att komma upp ur sängen, slängde kudden i huvudet ett antal gånger innan jag vaknade. Panik och till jobbet halv åtta. I väntan på att mötet skulle börja fick jag sitta i receptionen och frysa häcken av mig. nästa helg blir inte rolig, jobba fredag kväll halv 4-19.oo lördag, 18.oo - (?) och söndag 11-oo-19.oo. Får hoppas på att det kommer besök som gör mig sällskap och myse. annars blir det väll jag och träningsmaskinerna som får umgås tillsammans.



Klart att jag inte behöver svara.
Jag har min egna åsikt. Även om vissa verkar tro att det inte är så.
Men det här har bara blivit fel.
Om du nu ville att vi skulle vara tajta igen,
 efter vad som hänt då förstår jag verkligen inte varför du inte tar tag i det,
 när det är du som har ställt till det?
Öga mot öga kommer de bli någon gång i framtiden.

Vi är så grymt olika. Det går inte att ändra på sig.
Jag försöker. Men jag kan inte försöka till en stängd dörr.
Jag vet inte vad jag ska göra. Jag är jag och du är du.
Och du har ditt liv på andra sidan och jag mitt. Ingenting som vi vet om.

Nerikes Allehanda - o7

Världens ärligaste hjärta som är starkt som guld 


Pappa
, du har världens hjärta utav guld. Ingen kan förstå hur det kunde bli såhär, ett resultat som man får leva med eller strida för. Väljer man att allting ska vara över och välja resultat eller strida för att vinna en kamp så att vårat svenska rättväsende kan övertygas över att pappa är den ärligaste människan på jorden. Att du fortfarande står på benen överallt som hänt är ett under för mig. Det räckte inte med att jag mådde som sämst men du och mamma fanns vid min sida som ett otroligt stort stöd och hjälpte mig vidare under förra årets dalar. När människor omkring oss faller illa och behöver stöd är det alltid du och mamma som finns där. Nu är det du, vi som behöver stöd för att orka.

Du står på benen med ett leende till utsidan för att visa att det är OKEJ men hur din insida ser ut är under en lång uppbyggnad. Ett par års tid av väntan, tvivel och osäkerhet samt rädsla har nu avslutats.

Människor har lämnat familjen som betydde något för oss och var som dina egna söner som du alltid sa, bara dem dagarna var hårda att förstå när inte sönerna var kvar hos dig längre. Men ena din ”son” bryr sig fortfarande och hör av sig för att visa att hans finns för dig pappa.

Nu har du dina tre egna barn ståendes vid din sida och våran mamma som alltid kommer att finnas vid din sida. Det finns få som kan förstå hur en familj kan sjunka till botten på oceanen och finnas liggandes till ytan i flera år. Det du har gått igenom kan ingen människa i världen ta över, den smärta och alla dessa tårar som runnit finns som ett minne. Pengar kan inte ersätta lidande, ingenting kommer att ersätta den smärta.

Du ljuger aldrig, du säger alltid sanningen. Under hela min uppväxt har du talat sanning för mig. Det enda som du och mamma fick dölja var vart mina nappar tog ivägen när jag var liten Istället för att se ett par barns tårar falla ner från hennes kind berättade ni att tomten tog napparna. Att se mina två systrar såras och ha en ilska över det här är svårt för andra att förstå. Deras ilska och förtvivlan kommer aldrig att vara större än din pappa.

Pappa, du kommer alltid att vara världens bästa pappa. Du kommer alltid var den som talar sanningen. Att se sin pappa gråta och inte kunna göra någonting för honom är svårt. Jag fick lära mig när jag var liten att aldrig ljuga det straffade bara än själv. Sanningen vara längst, det vet alla som finns omkring oss.


Skrivet 19 februari - 2oo7
Kommer inom kommande veckan att tryckas i tidningen.

RSS 2.0