BLOGGTORKA

image146

Fyfan vad jag längtar till STUDENTEN 2008
Det är då det händer och framför allt smäller,
Lalalal..

Jag ber om ursäkt men just nu hägrar bloggtorka för min del, men det varierar ju dag för dag.
Vaknade strax efter sex imorse av att klockan ringde men ställde om klockan tills hon vart nästan sju för att då kasta sig upp ur sängen och göra sig ordning och springa till bussen. Trött som jag var, kom bussen för tidigt och ajg fick sitta på skolan och vänta tills resten av klassen skulle komma, brandstationsprov imorse om trafikolyckor. Så nu vet man allt om det om det skulle inträffa någon gång i livet.
Provet tog inte mer än 2o minuter och sen var det bara att vänta tills cafét öppna så vi kunde äta frukost. Utvecklingssamtal med Ewa idag, hon ville veta saker om mig och vad jag ville bli i framtiden, som självklart var att plugga vidare till polis och sen vidarutbilda mig till kriminaltekniker i Stockholm.
Jag får nog börja räkna med att jag kommer att få flytta från Örebro för att plugga vidare, men jag ahr som tur fått många bra saker som jag ska tänka på av poliserna på jobbet som tränar. Det är nog nite första kommentaren man får att "oh, det kommer du passa som" det är då bara att tacka och ta emot och hoppas att man blir polis. Betygen fick jag som jag hade just nu innan terminsavslutningen, Ewa ville att jag skulle räkna ihop dom så att jag ser att jag har allt jag behöver vilket jag hade när jag inte har reducerat eller fått streck i något ämne.
Imorgon är då det händer känns det som på jobbet, o5.45 är det jag som drar mitt larmkort på jobbet för att vara pigg och låta medlemmarna träna samt att jag ska tillbaka sen till 14.oo för att ha möte om Öppet hus som inträffar imorgon. Alla är välkomna att träna, få support av oss i personalen osv.
Imorgon ska jag iaf boka halkan så att jag har det gjort, pappa och jag ska nog ut ikväll och köra lite så att jag har körkortet i vår. Då är det jag som har tagit över mamma och pappas bil, eller om jag har en snäll gudfar som vill låna ut en bil åt mig. Jag kan ju alltid försöka..
Ikväll blir det att göra klart historian, Kristofer har en del och jag en del samt sova min skönhetsömn för att orka imorgon bitti.

Öppet hus

Öppet hus 
Njoy
27/11
17,oo-21,oo
Välkomna..

05.00

Alldelese för trött för att orka blogga ikväll,
allt som hänt kommer imorgon.

puss

Hur medelsvensson är du?


[x] Ditt efternamn slutar på -son
[x] Du känner någon som har samma förnamn som du
[ ] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du
[ ] I din familj är ni 2 barn
[ ] Du bor i villa
[x] Du bor i en tätort
[x] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[x] Dina föräldrar har gift sig
[x] Din mamma är yngre än din pappa -
[ ] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[ ] Din familj har en Volvo
[x] Din familj har en silvergrå eller röd bil
[x] Du har tillgång till internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[x] Du har ett eget rum
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[x] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[x] Du har varit i Grekland (cypern)
[x] Du har varit på Öland minst 2 gånger
[x] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[ ] Din familj har en husvagn
[ ] Ingen av dina föräldrar röker
[ ] Din pappa är lite lätt överviktig -
[ ] Du idrottar flera dagar i veckan
[x] Du har husdjur
[x] Du får månadspeng - Antar att studiebidraget räknas.
[ ] De flesta i din familj är blåögda
[ ] Du äter McDonald's-mat/pizza/tacos varje vecka
[ ] Du följer Melodifestivalen

Summa:
17 av 30

tisdag, 13 november o7

Min dag förklarar jag med några rader,
tisdag 13 november o7

- Projektarbete: skrivit rent våra intervjuer så att våran "älskade" lärare är nöjd (kanske?)
- Brandstation: trafikolycka och prov om två veckor.
- Njoy: möte och om personalen. Personal har sagt upp sig och personal har till kommit,
   jag kommer nu att jobba onsdag & torsdag kväll.


Ikväll blir det bilen (mitt andra hem) & karln för min del och just det MISSA INTE:
Desperata hemmafruar ikväll.




Ett avbrott i vardagen

Med ett enda ord förklarar jag det:
vilket  skämt.

Det går inte att beskriva men det går att upplevas. Dom närmaste och käraste vet vad jag talar om och tycker att det är ett skämt efter en period på ett år men låt oss säga, det finns människor som aldrig går vidare. Mamma&pappa säger att en del har svårt att glömma medan andra har svårt att förlåta. Men jag har lätt att glömma för något som var värt mindre än skiten på mina skor det glömmer jag fort.
Mitt år sedan oktober förra året har varit det bästa i mitt liv, några saker som betytt mycket och finns kvar;

Januari, 6 fyllde jag arton år. Ett steg närmre vuxen livet med mer ansvar och mer förhoppningar. Krogen blev en upplevelse och ett ställe där fredagarna spenderades.
Februari, 15 träffade jag min kille som behandlar mig med både respekt och med kärlek. Jag duger inte när det passar honom, jag finns där och står inte i ett hörn för att vänta på att någon ska bry sig. Emil, bryr sig och visar att jag är hans med ord, närhet och framför allt kärlek. Och den kärleken finns inte just då utan den finns där.
Augusti, 28 Bulgarien med mina kära vänner, en vecka med sol&värme.

Jag har lärt mig av mina misstag, synd var det att jag inte gjorde det tidgare utan gick på nit på nit. Men att tycka att något är intressant förstår jag inte, jag bryr mig inte och låter bli det hela för jag inte vill ha någonting med det att göra men jag förstår inte och inte bara jag utan flera vad det är som är så intressant .. (?)
Men idag, ett år klokare och med världens bästa människor omkring mig vet jag vad som är rätt för mig och för andra och vart gränser går för att bli illa behandlad eller mer eller mindre bli behandlad som en "prydnad" på en glashylla. Man lär sig bättre av sina misstag, det är sant men att själv inse dom och förstå det är bland det bästa. Med världens bästa vänner, kille och familj behövs inte så mycket mer än..
 Att ha ens killes nära&kära är mig nära betyder mycket, dom visar att dom bryr sig & finns där nästan precis som min egna familj. Att bli uppskattad och få veta att jag ahr en närvaro som duger visar det att det finns ett liv med med människor som vill att man är där.
Ialla fall, mitt liv går vidare varje dag och jag saknar inte en sekund av mitt liv från 2006. Mitt liv går vidare nu 2007 snart 2008 med världens bästa kille & vänner samt min familj som ställer upp jämt & ständigt.

you, will/are the one

You say it's impossible
But you didn't even try at all
Why am I the only one
Who gives the most all the time

You never can admit the truth
Trying to laugh it off
You say I'm a silly girl
But you just don't understand

Did you think I could ever be
The same way that I used to be
Letting you have your way
Though you had the best of me

The tables are turning now
I'm the one that's in control
No more lonely broken hearts
Can't you see I'm moving on
So much stronger than I was before

Everytime every move
It will be what I choose

and I choose you baby.

Sjutton år & framgångsrik

Yngst i Sverige med körkort för mäklare 2007-11-13 Hugo Carlsson, 17 år från Göteborg, är den yngste i Sverige som har fått licens för handel med värdepapper.
- Jag har varit intresserad av aktier ända sedan jag var sex år och såg en realtidskurva för en aktie på pappas kontor, säger han. Det var för knappt två veckor sedan som Hugo Carlsson klarade Swedsecs prov, allmänt kallat "mäklarkörkortet".

- Det är kul
att vara den yngste som tagit det, säger Hugo.
- Jag har jobbat de två senaste somrarna på Handelsbankens aktieavdelning och hoppas kunna utvidga arbetsuppgifterna.
Hans kompisar och lärare på skolan blev, säger han, inte särskilt förvånade över hans mäklarkörkort. Hugo Carlssons stora intresse för aktier har länge varit välkänt i bekantskapskretsen och han har redan fått sätta sina kunskaper på prov.
- Jag har fått hoppa in som lärare och hålla lektioner om aktiehandel för mina skolkamrater, berättar han.
Sedan han var tolv år har han haft en egen aktieportfölj. Och det gått bra.

Hugo_140- Jag har slagit index varje år.

En bra affär gjorde han på en håltimme i skolan.

- Mitt bästa klipp var när jag en morgon köpte warranter i Boliden. Under dagen steg de med 123 procent, och jag sålde dem på eftermiddagen, säger han.

Nu går Hugo Carlsson på Sigrid Rudbecks gymnasium i Göteborg. Han vill studera vidare och siktar på en ekonomiexamen, gärna i USA. Till våren har han planer på att starta ett eget företag.

- Jag har en affärsidé och söker efter riskkapital, säger Hugo Carlsson, som dock inte vill avslöja något mer om affärsplanerna.
- Min pappa Evert Carlsson (föreståndare för centrum för finans på Handelshögskolan i Göteborg) och Nicklas Granath (tidigare på Handelsbanken, numera Straumur) har inspirerat och lärt mig massor om aktiehandel, säger Hugo Carlsson.



(Källa:dinapengar.se)

Amore!

ZLATAN, ZLATAN, ZLATAN

Resupplevelser

Helgen
Spenderade min fredag i sängen med magsjuka för att undvika att smitta ner andra i familjen, det fick bli idol med disco som tema och kuddarna. Karln kom förbi en kort stund innan han tog tåget till stockholm och lämnade mig hemma sjuk. Christofer åkte ut, och tur var den annars hade jag nog aldrig mer sätt på Idol. Tidig säng för min del för att gå upp åtta för att göra sig i ordning innan bussen skulle ge sig av till Västerås central. Min morgon hade inte kunnat börjat bättre. Innan bussturen ska åka så uppstår följaden som både gjorde mig galen och lite små rädd när bussen ett flertal gång var påväg mot diket.

- Styrservon var trasig eller ske och det var nu trögar att styra och det läkte olja på däcken som kunde riskera halka. 
- bussen vinglade påväg, antingen för en dålig chauförr som tyckte att mobilen var viktigare än oss passagerare.


Väl framme i Västerås, väl behållen och på bra humör inser jag att det är mer snö och is på bakcen än vad vi i Örebro hade men det var varmare i Västerås, det kanske är det som påverkars av klimatförändringarna när det är ca 10 mil emellen städerna. Iaf, shopping på stan och karl klippte sig. TACK, nu vart han min snygging igen. Han lyckades hitta en jacka som jag nog avstår att säga priset ifrån men det är ju för dom som har pengar. Efter en stund blev det bilfärd mot Irsta där vi skulle bo hela gänget, Micke&Marie och jag&Emil medan Laila&leif redan bodde där. Karlns kusin Simon kom på besök och myste men det var lite otäckt när det var en tjej med i bilden. Hela dagen blev det mys och på kvällen efter att haft familjmys blev det att bestämma sig för mat. Det blev PizzaHut för familjen, & jag som då aldrig har ätit på PizzaHut fick följa med för att välja. 15 minuter skulle det ta för att få mat med sig hem och på det bjöd dom på dricka medan man väntade men karln och jag sprang in till Mc donalds för att köpa mat åt Simon som skulle ha Happy Meal. Mn det är skillnad på service om man nu jämför med Örebro. Leif åkte och handlade frukost medan vi väntade på maten. Maten gick i och det blev familjmys framför tvn igen under resten av kvällen.

Söndagen består inte av mycket, Simon kom över igen och busade. Jag, duktigt nog pluggade historia för att inte behöva sitta uppe hela natten. Tåget hem skulle gå kring sex så det blev middag, fika på farsdags tårta och åka in till centrum igen. Men om jag nu ska avgöra vad som är bäst att åka buss eller tåg är frågan svår, kanske för att jag åkte en kort bit. Tågresan var väl som bussresan mer eller mindre.

- En otrevlig man som skulle ha biljetterna
 ( ARBETA INTE INOM ETT SERVICE YRKE OM DU INTE VET HUR MAN ÄR TREVLIG!! )
- Tåget skramlade och var väldigt högljudt inne i vagen.

Men ska jag då åka lång, då tar jag hellre tåg eller buss som jag gjorde till sthlm. Men inte korta bitar för att riskera livet, fast det gör jag väl mer eller mindre varje gång jag går utanför dörren.  Väl hemma fick jag sätta mig och plugga Kinas historia eftersom det skulle bli ett prov idag, provet var ett förhör på vad vi hade läst. Enkelt och lätt, och nu har jag lastat av en del saker i skåpet i skolan istället för att ha allting hemma.

Ikväll blir det att handla med karln som behöver ha saker i kylskåpet och ordna hemma hos honom, antingen blir jag kvar över natten eller så åker jag hem till mig. Imorgon är det möte på jobbet ringde Kicki om, det var viktigt så 16.00 blir det nJoy en stund.

Uppdaterad

Allt ifrån helgen kommer senare ikväll ..
Love

23.09

Lalala, följer inte direkt jämt men min idol stannade iaf kvar.
Mattias Andreasson - your song

& på en fredag har jag pluggat.
men vad gör man inte när man inte mår OK
åker till Västerås imorgon på förmiddagen och shoppar
Marie & Micke kommer också,
Marie hade planer inför ikväll om jag hade åkt med upp till sthlm.


Love & kärlek i mängder

you&me

I'm done trying to hide these feelings
Because you're the only one on my mind
I want you to know how much I love you
You're the boy I was destined to find.

It'll always be us two even if we fight
Even if I change, nothing else will
Because I know that with us it will be start to end
Promise me you'll stay because my love for you is real.

When you're not with me the thoughts remain
The memories we share are the most cherished
You're everything I've ever wanted out of life
Even though it hasn't been long, I still think of marriage.

I'll always love you no matter what happens
Thinking back to our first kiss together
I remember the smile on your face. I completed you
But you never knew you completed me before and for forever.

Every time I tell you I love you it triggers my memory
Back to our simple kiss on the road
Ever since then it still feels the same
Just thinking back makes me feel happy that I'm not alone.

The first day we met
I was so nervous and scared, but ready
Because I knew you were the special person I was ready for
Every time I'm with you my heart is never steady.

Baby, just listening to your heart makes me sigh
I want to take care of you to keep it beating
You're the only one for me because I love you with all my heart
Baby, I love you more than anything and everything...

Äntligen fredag?!?




- Mitt jobb har gjort mig förbannad för andra gången pga, personalen.
- Magsjuk, tack hellre dö än att må som jag gjorde
- Allmänt trött
- Pluggandet växer just nu

Magsjuk, ja tack!

Igår var det riktigt illa, om jag fick välja mellan att dö och leva som jag gjorde igår hade jag valt att dö, hur jag än låg i sängen gjorde det ont. Ont i varenda muskel och kroppsdel pga. utmattning av mina älskade magsjuka. Fyra igår natt började helvetet, krypades till toalett för att kräkas och sen försöka komma upp på benen för att försöka sova några timmar. Mamma var hemma pga att hon var ledig och fick ta hand om mig. Matslusten var på noll, och jag fick äta rinnande födda som är lätt att kräkas upp om jag ens fick behålla det, nejdå. Senare på kvällen kude jag iaf behålla det jag åt och det var ett tecken på att jag kanske var fri från magsjukan. Sov stora delar av min dag igår i soffan eller i sängen med tjocka täcken och filtar.

Idag har jag inte riktigt än vågat äta men har druckit blåbärssoppa som är bland det bästa som finns när man är sjuk. Idag är jag bara trött och väldigt seg. Det blir iaf ingen stockholm för min del idag, karln får åka upp själv och jag kommer till västerås imorgon när jag vet om jag är frisk. Marie ville att jag skulle komma upp och gå på Mika med henne men måste höra av mig till henne och tacka nej. Mamma&pappa pratade om igår att om jag blir sjuk igen och börjar kräkas måste vi kontakta läkarvården, trodligen kommer jag då få opereras för samma fel som pappa har. & nu ligger farmor på sjukhuset för samma fel som pappa och det är väl jag som är nästa då.

Idag får jag försöka plocka undan med allt som jag har rivit fram under dagarna och plugga nu när jag väl är hemma. Orkar jag ska jag promenera över och hämta mina byxor som jag tänkte ha med mig till västerås. Imorgon blir det shopping iaf, med karlns farmor&Leif. Jag måste verkligen skaffa mig en vinterjacka, hjälp?! Jag vet precis vilken jag vill ha och hur sen ser ut men vart finns den är frågan. Ikväll får jag spendera min tid framför idol och enligt tidningarna hänger Mattias löst, fan också!
Mattias Andreasson med your song är bland det bästa som jag har sett från idol och nog det enda eftersom jag inte har sätt så mycket av det när det har varit annat men men.

Sjukling

Inte i form för fem öre
Satt på akuten igår med farmor som blivit inlagd.
Iväg till jobbet nu i kylan, jag hatar vintern men den är mysig iaf ..


Hemma ikväll någon gång och läsa "Det går an" & "fredag".
JAG ÄLSKAR MINA BÖCKER!!!



Eller inte ..

sjukling





My other man singing your song


http://www.youtube.com/watch?v=q3h33FW9j6c

you&me, my soulmate


image127

Det finns inget "jag kan inte"
Det finns bara "jag vågar inte"

E, hjärtat


Då var vardagen åter tillbaka, en veckas lov gick fort vill jag säga..
Skola igen och dagen började med en sovmorgon till klockan elva inget man tackar nej till. Svenska blev första lektionen och blev resultatet att man är ledig imorgon istället för att gå på utbildningsmässa som jag var på förra året och det var värdelöst och jag vet ännu inte vad jag ska göra efter studenten mer än jobba och söka vidare till polis. Historian tittade vi på en film som var OK men sov en kort stund då det vart allt för trist.

Imorgon blir det att träffa E, det blir mys & speciellt när jag ska titta på desperata hemmafruar, som E mer eller mindre älskar nu mera eller Fullt hus som skulle visas på tv. Imorgon blir det att plugga, jag har ju två böcker att läsa ut  "MARTINA LÄS!!!" står det inskrivet i skallen på mig just nu och framöver och historiaprov nästa vecka om Kina. Samt boka tid för nagelförlängningen som jag har fått. E är och tränar nu så det blir för min del att vänta till han slår en signal för att framhäva vart han har ont. Han har ju haft sina skavanker just nu med armbågen och foten under en kort tid och han riskerar ju alltid när jag är i farten att få ett och annat blåmärk när jag då&då inte vill något illa men gör illa honomo iaf. (skyldig själv som utsätter dig, E)
På onsdag blir det nJoy och se&höra allting nytt som skett under ett par dagar. Framför allt att det blir nedläggning av barnpassningen som köpte in sig hos oss fick jag veta idag och att våran säjare mer eller mindre lyckats blivit utkastad från en kryssning.  

Gjorde ett riktigt fynd idag när jag hoppade av bussen för att promenera hem och köpa ett par byxor, mina förälskade byxor hängde på rean och sista paret och just min storlek, tack. & det var precis sådana byxor jag har letat efter för att kunna använda hängslena jag och Madeleine köpte i Stockholm. Men jag säga bara det män eller kvinnor som jobbar inom service yrken ska inte jobba inom service om dom inte vet hur dom ska uppföra sig. Idag när jag skulle köpa byxorna var kvinnan som jobbade så otrevlig att jag bara ville säga det till henne "ursäkta, det är inte mitt fel att du har en förbannat dålig dag" och på skolan var det värre, för den förbannade tanten som jobbar bland våra älskade böcker är så otrevlig att man inte vill träffa henne och undviker henne för att fråga något.

10 november
Martina & Martin


 


Stockholm - Örebro


Tillbaka till nuet och till stan där alla vet allt om varandra, stockholm torsdag-lördag och mycket shopping blev det både får mig och Madeleine. Fram & tillbaka med tunnelbanna in till stan, för att spendera pengar. I helgen blir det mer pengar att spendera trodligen om jag finner något vill säga..
Efter shoppingen blev det mys med karln som hade shoppat åt mig, han tyckte nog inte att det räckte med min shopping så. Ur snygga underkläder av karln som får ett högt pris på rumpan, haha!
Jobbade idag, en söndag efter helg och resultatet blev = ett fåtal personer men Micaela var på jobbet och minglade en stund och berättade om artiklen i tidningen och karln åt lunch med mig innan han for iväg till stockholm för att spela match.
I november blir det en hel del jobb för min del men det kan vara bra när det snart är jul också. Njoy får bli mitt andra hem känns det som mer eller mindre i fortsättningen. Lyckades förälska mig i ett par byxor när jag bläddrade i en tidning idag, ska bara be om mammas åsikt så är dom mina inom kort.
Ev. kanske det blir nagelförlägning i veckan, men det beror på karln min eftersom jag har fått det i present av honom. Det gäller bara att boka en dag när karln har pengar.. host!

27 NOVEMBER,
ÖPPET HUS PÅ NJOY!
TRÄNA GRATIS, ERBJUDANDE & MINGEL


Men då var lovet slut iaf & åter igen skola..
Puss&kram!



RSS 2.0