Tisdag 30/9 2008

Tillbaka efter lunchen, hade 30 minuters lunch när jag jobbar dem tiderna jag gör idag men det går det också. Hade väldigt ont i magen igår när jag gick och la mig och trodde att det skulle gå över under natten men imorse när jag vaknade hade det flyttat sig till "kärlekshandtagen" - suck! Frågade mamma på hennes jobb om det var njurstenarna som spökade och det trodde hon eftersom det ständigt är något fel på mig nu för tiden. Nu känns det bättre men man ska inte känna efter hela tiden.

På Fredag fyller Fredriks syster 30 år, så då ska vi åka hem till henne och hennes familj och fira henne "med blommer och blader". Dock jobbar jag fram till klockan sju så vi får i all fart åka till dem efter mitt jobb om inte ev. kan byta med Jackie. Får höra med henne senare ikväll om det passar henne eller ej. & eftersom jag inte har den blekaste aningen om vem som läser min blogg kan jag inte skriva vad vi ska köpa till henne i födelsedagspresent.

Ska sitta och ringa på alla personer som har varit med i "Kom igång" men hur många är det som svarar när man har lämnat sitt hemnummer, - knappt ingen om det inte är pensionärer som är hemma. Hoppas att tiden går fortare nu efter klockan tre så man kan få sluta sitt arbetspass. Idag är det ca 8 dagar kvar på nJoy.
Förresten.. var det någon som såg serien "Färjan" igår på kanal 5? jag skulle titta på det men jobbade så tänkte försöka hinna med och se reprisen någon gång här i veckan eller helgen.

Tisdag 30/9 2008

.. Tillbaka på jobbet efter att jobbat mitt arbetspass igår. Idag jobbar fram till klockan sex ikväll så det ska bli väldigt skönt att få komma hem tidigt ikväll. Fredrik kommer och hämtar mig efter jobbet då vi ska åka iväg och handla hade vi tänkt oss. En matlista är skriven och en lista på vad som ska handlas är också ordnad och planerad.

Igår efter jobbet var Fredrik iväg och tränade och då passade jag på att "fara iväg" till solarieöarna en stund, tänk vad bra man kan tänka och fundera på saker när man är på solarieöarna. Efter det blev det att åka hem och plocka ordning på all tvätt som låg i lägenheten. Igår när jag tvättade vart den aldrig torr så istället fick jag lägga ut alla kläder på olika möbler för att det skulle torka fortare.

Fredrik och jag har nu bott i lägenheten mer än en vecka och vi trivs väldigt bra med bostaden. Det är lite små saker som ska ordnas med det är sånt som Fredrik skulle ta tag i ikväll eller under helgen. Nu strax ska jag ta lunch för att sedan fortsätta arbeta.


Avprickningslista för Tisdagen

09.45-11.00     Sista körlektionen (Pirrigt)
11.45-18.00     Arbetar, nJoy
18.00-               Handla, Vattna, Ta reda på all tvätt, Laga mat, Ordna matlådor
18.00-               Fredriks mamma och syster med sällskap kommer över
19.30/20.00     Mamma och pappa kommer över
21.00-22.00     Maria Wern - Främmande fågel (tv4:a)
23.00/ 23.30    Sover i Fredriks famn

Måndag 29/9 2008

.. Återigen tillbaka på jobbet, det känns som längtan efter helgen som kommer är enorm bara för att få känna att man är ledig. Jobbade hela helgen (fre-sön) och kommer jobba hela kommande vecka också och dessutom bara kvällar, förutom imorgon då jag slutar klockan sex.
 
Imorse var det att ställa väckarklockan för att komma upp, Fredrik och jag hade bokat tvättid men han var iväg och jobbade så det var jag som fick stå för tvätten den här gången. Dock ligger det nu tvätt i hela lägenheten pga. att det inte blev torrt - suck! & nystädat blev det också i hela lägenheten medan jag tvättade i källaren och lyckades också laga mat innan jag åkte iväg.

Imorgon blir det att storhandla för veckan som kommer, Fredriks mamma skulle komma och måla det sista så har vi tur kanske texten kommer upp på väggen om Fredrik orkar och har lust med pyssel. Senare på kvällen kommer mina föräldrar över för att prata om jobb osv. (Hoppas det går bättre nästa gång Karolina) I helgen som kommer finns det inga direkta planer mer än att bara ta dagen som den kommer och ta en sovmorgon.

Nu är det bara 13 dagar kvar tills jag avslutar min tid på nJoy. & det är ca. 9 dagar som är arbetsdagar. Först kommer helgen då jag är ledig två dagar och sedan nästa vecka är jag hemma två dagar pga. jag är ledig för att det är jag som jobbar min sista helg på nJoy. Jag bara längtar efter att få börja jobba efter att ha slutat arbeta här, samt under dem två veckorna som jag går hemma kommer jag ev. att jobba iaf skulle det bli någonting hörde jag igår av Fredrik så hoppas!


Söndag 28/9 2008

Kollektion: Number one af  Kappahl

Jag har nog aldrig haft ett stort intresse för att shoppa inne på Kappahl men fick reklam därifrån här i veckan och dem har en del fina höstkläder som kan vara något att ha när man vill ordna i sin höstgarderob. Deras nya kollektion heter number one, och beskrivs av modeinriktade personer vara en klassisk kollektion med hög modegrad.
Titta in på deras hemsida eller i butikerna som finns och bli inspirerade..

Söndag 28/9 2008



Hur lång är du?
 
- Jag är 163 cm.

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
- Hm, Glad, omtänksam och försiktig

 Vad tror du att du gör om 10 år?
- Då är jag 29 år och har inrett ett hus i Kumla tillsammans med familjen som jag har skaffat mig.

Vad värdesätter du mest?
 - Det som jag värdesätter mest är mina nära och kära (föräldrar. Fredrik, vänner osv.)
Samt mina tre hundar hemma hos mina föräldrar.

Hur ser din vecka ut?
-
Jobbar varje dag (suck, endast kvällar) samt hinna med saker som står på min punktlista.

Vad hade du tagit med dig till en öde ö?

- Hm, vatten och nödvändig mat som man kan överleva på kanske?

Var shoppar du dina kläder?
 - Det är ganska olika beroende på vad butikerna har att erbjuda.

Vilken årstid gillar du bäst?
 - Sommaren utan tvekan. Älskar att sola och vara ute i värmen och speciellt vara utomlands.

Vilken ögonfärg har du?

 - Mina ögon är ljusblåa men använder färgade linser så just nu är dem mörkblåa.

Nämn fem saker du måste ha i handväskan när du går ut.
-Husnyckel (annars kommer jag inte in i porten eller i lägenheten), mobiltelefon, pengar, tuggummi & tampong om det skulle bli kris.

Drömyrket?
- Kriminaltekniker

Vilket är det bästa jobbet du har haft?

- Har aldrig haft ett jobb som blivit stämplat " mitt värsta jobb" utan alla jobbar har sina brister men det har ju allt.

Vad är du rädd för? -
Att jag ska förlora någon jag älskar samt , rånarluvor (klarar inte av att se det på tv ens) och ormar.

 Vilken är din favorit mat?
- Jag äter det som serveras men tycker att allt som har med kycklig är gott oavsett om det är grytor eller bara stekt kyckling.

Vem är din förebild?

- Det är väldigt olika. Mina föräldrar är en förebild som ställer upp för allt och alla men får så lite tillbaka. Dem har alltid flera bollar i luften och gör allt för att deras barn ska må bra oavsett om dem själva har massa att göra.  Vänner och Fredrik är också förebilder men på sina egna sätt. Dem bidrar med olika erfarenheter.

För hur mycket shoppar du i månaden?
-
- Det är otroligt olika så jag har faktiskt ingen anning.

Har du några syskon?
- Jag har två yngre syskon. Ena som fyllde femton precis och en som fyllt arton.

Vad skulle du inte klara dig utan?
- Min familj, Fredrik,  mina vänner, mitt hem, mina hundar osv.



Söndag 28/9 2008

... Igår jobbade jag fram till klockan tre på eftermiddagen, mitt hjärta kom ner sista stunden och gjorde mig sällskap när jag vart sällskapssjuk. Sedan bar det av till Marieberg Köpcentrum för att spendera några timmar. Dock blev det ingen shopping åt mig utan det blev shopping till lägenheten inne på varhuset Jula. Fredrik satt igår upp tvn i sovrummet och var därför tvungen att ha lite små saker för att få upp den. Nu är allt mer eller mindre färdigt. Det som är kvar är att sätta upp en tidningshylla samt sätta ditt några kablar som syns just nu men men.

Sedan åkte vi iväg hem till Linus som hade flyttat in i Fredriks gamla lägenheten och pratade lite med honom innan det var dags för oss att åka hem och ordna i våran lägenhet. Igår kväll var planerna att Madeleine och Daniel skulle komma över till oss och vi skulle gå ut och ta en öl/cider någonstans. Även Niklas och Mats kom över och minglade hemma hos oss innan det var dags att gå vidare. & eftersom det är relativt tomt på alkohol hemma hos oss innan våra vänner skulle komma över så kom Fredrik på att vi hade en champagneflaska som jag fick i studentpresent av honom. Vi tappade upp ett bad och drack var sitt glas champagne när vi badade för att sedan göra sig i ordning till vännerna kom över. Senare på kvällen bar det av till Pitchers för att mingla, även Johanna och Ingrid var ute och firade Monica som hade fyllt år.

Emil och Jimmy från Gävle var på besök i staden fick vi veta sent på fredagkvällen, det var ingen som hade meddelat att dem skulle komma till Örebro. Träffade sedan grabbarna på Pitchers där vi sedan valde att gå vidare till Klaras men eftersom Madeleine och jag visste hur svårt det är att komma in vägrade vi mer eller mindre att gå in och valde därför att gå emot Satin där vi aldrig hamnade. Istället var Fredrik salongsberusad och Daniel var hungrig så istället stannade vi på hållet i vägen och gick sedan hem för att sova ett par timmar.

Imorse vaknar jag av att hjärtat mitt ligger och pussar på mig och vill väl att jag ska vakna men lyckas somna om några gånger innan hans klocka ringer och han måste gå upp och flytta på bilen för att slippa parkeringsböter. Upp och springer ut och flyttar bilen för att sedan krypa ner i sängen och mysa en stund till innan det var dags för mig att gå upp och göra mig i ordning.
Fick sällskap till frukosten och kunde sedan småstäda lite ifrån igår innan det var dags för mig att springa iväg till jobbet, oh här här jag nu jobbar. Otroligt lugnt men har några småsaker som jag måste göra innan jag går hem ikväll.

.. Fredrik fick igår igång min IPOD och överlycklig blev jag för det eftersom jag har mer eller mindre 500 låtar på den som jag bara vill lyssna på så ikväll när jag kommer hem ska jag lägga över alla på datorn så dem finns sparade. Ikväll ska jag och Fredrik träffa Madeleine och Daniel och gå på bio, Patrik 1,5. Hörde av en medlem att den ska vara väldigt bra och att man både skrattar och kan gråta till den, och det sa även Madeleine igår kväll så vi får se ikväll vad reaktionerna blir på filmen.



Söndag 28/9 2008




Biofilm - Patrik 1,5
Plats - Filmstaden (SF)
Tid - 21.15
Datum - 2008/09/28
Sällskap - Madeleine, Daniel & Fredrik

Göran och Sven har blivit godkända för adoption. Problemet är att det saknas givarländer som accepterar homosexuella föräldrar. En dag öppnar sig en möjlighet att få adoptera ett svenskt föräldralöst barn.
Men när Patrik anländer visar han sig vara någon annan än den de trott. Ett kommatecken har hamnat fel i byråkratin och in kliver en femtonårig homofob med kriminellt förflutet.

Lördag 27/9 2008



Asplunds Fastigheter som ordnade en otroligt bra lägenhet åt mig och Fredrik. Lägenheten var nyreonverad och nytapetserad. Ljus och väldigt mysig lägenhet med ett bra läge. En "billig" hyra med elen inräknad. (En räkning mindre)

Svärföräldrar/Föräldrar som ställer upp med både det ena och det andra genom att till exempel målar om, skänker bort möbler, porslin osv. Det underlättar med deras hjälp.

Onormala vanor är något som kan vara väldigt roligt. Varje gång jag går hem ifrån stan eller ifrån jobbet räknar jag olika saker fram tills jag kommer hem till lägenheten. Häromdagen räknade jag lastbilar ifrån Hallsberg-Örebro och fick ihop 103 stycken men då tjatade jag också på Fredrik genom att han skulle köra en omväg bara för att jag skulle få räkna lastbilar till 100. & idag ska jag räkna antalet människor som röker på samma sida av gatan som jag går på.

Kärlek gör livet så mycket lättare. Man har någon man tycker om , & man har någon som man kan gå i mörkret med hem och sätta sig i soffan med och hålla om när dem tända ljusen brinner.

Tvtablån i höst börjar med enormt mycket bra program. Synd bara att dem börjar just den här veckan när jag jobbar kväll nästan hela veckan men jag får väl nästa helg ligga framför tvn och titta på alla repriser som går.





Odiskreta människor
som kommenterar saker otroligt högt eller ger blickar som kan "döda". Satt på tågstationen igår för att vänta på tåget och det kom fram en kraftig människa som frågade om hon kunde få slå sig ner bredvid mig. & självklart tänkte jag eftersom bänken var tillräckligt stor för flera personer. Bara några meter bort står ett "ungdomsgäng" på fyra personer och rå stittar och kommentarar personens utseende. Det är okej att tycka saker men man kan hålla det inom sig eller bara låta bli att tycka och tänka åtminstone högt.

Besserwissrar jag klarar bara inte av sådan människor. Det finns en person som är en riktig besservisser, den här personen skulle slå alla nominerade. En människa som tror att den kan så mycket men ändå har så fel samt ska överbevisa hela tiden och framställas som den duktiga. Nejnejnej, bli aldrig en besserwisser det kan inte vara bra i längden om man vill ha kvar dem man har omkring sig.

Separationer nu när mörkert faller kommer fler och fler par på att dem inte passar ihop och väljer att separera. Antingen har det förekommit länge att dem inte fungerar ihop eller så är det tyvärr hösten som gör att par går skilda vägar. (Hoppas att det ordnar sig för er två)








Lördag 27/9 2008

... Äntligen tillbaka efter ca en veckas uppehåll.

Förra lördagen gjorde jag och Fredrik ett besök till Karlstad, vårat mål var att shoppa en del till våran säng på IKEA som inte fanns i Örebro. Påvägen till Karstad ringer min telefon och det är hyresgästen som bodde i lägenheten som ville berätta att vi kunde få flytta in i lägenheten redan dagen efter. & eftersom båda ville komma in i lägenheten så fort som möjligt åkte vi till Karlstad och handlade det vi skulle ha och åkte sedan hem till Örebro för att packa ihop Fredriks lägenhet. Fredrik hade inte börjat packat så det blev att packa ner allt som skulle sparas i kartonger och sedan försöka strukturera upp allt.
Senare på kvällen blev det födelsedagskalas hemma hos Josef och Sofia, jätte trevligt!

På Söndagen blev det Fredriks och min tur att flytta alla kartonger och möbler till lägenheten. Fredriks mamma målad om vårt sovrum medan Fredrik och pappa bar möbler och kartonger. Så nu har vi snart bott i lägenheten ca en vecka och vi trvis väldigt bra med trevliga grannar och bra bostadsområde. Ni som har sett bilderna borde även se lägenheten i verkligheten. Fredrik har ordnat väldigt mycket i lägenheten med att skruva ihop möbler osv medan jag har inrett och gjort ordning.

Jobbar hela helgen men var ledig onsdag och torsdag, ikväll ska Fredrik och jag träffa Madeleine och Daniel som kommer hem från Stockholm ikväll.
"En del vänner finns där föralltid medan andra bara är yttliga"

Igår var det första kvällen som Fredrik och jag kunde ta det lugnt hemma, Fredrik lagade mat och sedan tittade vi på en film som var både bra och sådär men väldigt underhållande. Efter jobbet kommer Fredrik till hit och då ska vi ta en liten promenad över stan och sedan gå hem till oss.

.. jag har världens bästa karl,
som ställer upp ständigt och finns där när det är något.
Ordnar och grejar och får livet att vara underbart.
Imorse var han gullig och skjusade mig till jobbet när det var grått och kallt ute.



Onsdag 24/9 2008



Sovrummet



Vardagsrummet



Vardagsrummet



Vardagsrummet



Köket



Badrummet


Fredag 19/9 2008

Inom varje hushåll oavsett vart i världen du befinner dig finns det problem som saknar lösningar,
Du kan befinna dig i situationer som jag gör idag, du är hjälplös och vet inte hur det ska hjälp till.

Det som finns att göra är att vänta och låta tiden utvisa alla svar,
Svaren på frågorna som ingen kan svara på.

Ludde, försöker och försöker
Det enda han vill är att kunna gå med sina bakben och springa fram till dörren och hälsa på gästen som kommer

Tänk om tiden kunde gå fortare så att han kom tillbaka till sitt vardagliga liv.
Men just nu känner man sig hjälplös när man inte kan göra så mycket än bara vänta.


Fredag 19/9 2008

En samtal mellan mig och en nära vän på msn,
Personen tycker att livet är jobbigt när man är tvungen att hoppa runt på kryckor

"... Skulle behöva någon som Martina  "
" .. Jaså, av vilken speciell anledning då?"
".. nej men någon som bär matkassarna åt än"

Fredag 19/9 2008

.. Mitt andra hem är just nu olaus petri vårdcentral. Det räcker med att jag var där i onsdags för att ta prover kring min njursten och hade då bra resultat men det blev värre under natten. Imorse när jag vaknade ville jag bara skrika av smärta men fick vänta ett par timmar innan jag kunde besöka vårdcentralen där dem konstaterade att jag hade urinvägsinfektion som kanske beror på min njursten. Nu ska jag äta antibiotika i ett antal dagar för att infektionen ska bli bättre och försvinna. Har inte jobbat på tre dagar nu efterso jag har legat hemma och varit sjuk men är nu på bättringsvägen och har jag turen på min sida kanske antibiotikan gör så att förkyldningen släpper..

Ikväll blir det att bara ta det lugnt med familjen och bara vara hemma tills Fredrik ringer tillräckligt onykter och vill att jag kommer över och sover hos honom. Hans firma har personalfest ikväll och man vet ju hur det brukar sluta med personalfest och alkohol, men Fredriks förklarning var att han inte skulle dricka något efter midnatt för att han sk köra till Karlstad imorgon men vi får se vad som sker beroende på hur han mår osv.

Farfar är på besök för att träffa Ludde, det märks att farfar är ivrig och nervös pga. att hans ena son ligger på sjukhuset i Uppsala för att botas för cancer. Tittade just på tvn då dem ska börja visa ett program som ska kallas "Generation fett" och ska börja den första oktoboer och det var äckligt hur tjock den mannen var.. herregud det finns inga ord för det.


Fredag 19/9 2008


 






En bild säger mer än tusen ord,
"If you're a bird, I'm a bird"






Torsdag 18/9 2008

   


 Γ   A  F  R  I  K  A   ∫  E G Y P T E N

Strömsholms Sjukhus

Den sjunde september 2008 fick Ludde åka akut till Strömsholms sjukhus som ligger i Eskilstuna, vi hade åtta timmar på oss att komma till Esilstuna för att läkarna skulle kunna rädda hans liv. Ludde fick genomgå en ryggoperation. Kvällen innan hade Ludde blivit förlamad och det första som krävdes under söndagsmorgonen var att åka till Eskilstuna och lämna honom till läkarna, därefter har ingen i familjen fått sett honom utan läkarna har ringt varje dag för att berätta hur han mår. I onsdags kväll fick vi tråkiga besked att han inte hade någon känsel men under torsdagen var känseln tillbaka och läkarna visste nu att han skulle bli bra igen.
En felbedömning gjordes i Örebro kunde ha riskerat hans liv, men tackvore läkare i Eskilstuna fanns det bara en sak att göra och det var att operera honom väldigtfort.

Idag snart två veckor senare är Ludde välkommen hem, han kommer komma hem för att få trygghet hos familjen och den kärlek han behöver. Dock kommer det krävs mycket träning för att Ludde kommer återigen få lära sig att gå.


Onsdag 17/9 2008

Det finns inga ursäkter för hur mycket man egentligen borde tala om för sina nära & kära hur mycket man älskar dem,
oavsett om man har haft en dålig dag och allt har gått åt helvete finns alltid din älskade där..

När mitt hjärta kommer hem från träning ska jag verkligen tala om för honom ännu en gång hur mycket jag älskar honom.

Tack för tipset Hanna,
det känns som jag undviker helst en matta som ger ifrån sig massa ludd.

Nu är det snart dags för mig att sova och försöka att bli frisk, imorgon natt kommer mamma och pappa hem igen.
Det känns som det var evigheter sedan man träffade dem.

Ps. Imorgon kommer Ludde hem efter ha varit på Strömsholms sjukhus under två veckor, det kommer bli svårt för min del att träffa honom som knappt klarar av att se människor som ligger inlagda på sjukhus med slangar men men, det kan inte hindra mig från att försöka få honom att börja gå igen.


"Grattis gumman, pappa grät för din skull. Säg upp dig och ta en sup och fira ikväll, puss&kram Mamma och pappa"

Önskelista

Just nu ligger jag hemma hos Fredrik i min ensamhet  och tycker synd om mig själv som är sjuk.  Tittade därför in på en kär hemsida, nämligen IKEA men hamnade även på några andra hemsidor.
Tänkte passa på att skriva en önskelista som både är en önskelista och en inhandlingslista. Dock fanns det inga bilder på våra två köksstolar och på bakstycket som saknas till våran dubbelsäng. Det saknas även gardiner och gardinstänger, blommor och krukor kommer Fredrik och jag handla samma dag som vi flyttar in.


BJURSTA MatbordERLING GalgeFICUS MICROCARPA GINSENG krukväxt
 
     Bjursta 795:-                             Galgar                             Krukväxt 299:-
Köksbord (Ekfarner)                                                       Ficus Microcarp Ginseng




RINGUM Matta           DVDSEXCITY
 
Ringum (matta)   89:-                       Sex and the city boxen 599:-
                                                                           (Elgiganten)

Onsdag 17/9 2008

"Avund och vrede förkortar livet, och bekummer gör en gammal i förtid"

... & just  nu önskar jag ingenting mer än att jag var frisk.
Har legat hemma och varit sjuk nu i två dagar ..
och är idag värre men hoppas att jag imorgon är på bättringsvägen.

Innan jag somnade förut låg jag och tittade upp i taket för att invänta ett tv-program som skulle börja
men hann aldrig titta på programet förren jag somnade
Funderade i alla fall på hur människor kan förändras väldigt fort.

En del människor kan plötsligt bli väldigt kalla personer,
och det bevisar bara vart man har personen
Idag vet jag hur det ligger till och vad allt grundar sig på.

Jag förstår inte att avundsjuka kan göra att människor slutar höra av sig,
eller att men istället bara inte finns där längre.
Människor utvecklas och det sker saker i allas liv,
men att avundsjuka kan förstöra så mycket det trodde jag inte.
Men sanning kommer alltid fram och jag  hoppas att man kanske inser vad som håller på att ske

Mamma och pappa har lärt mig sedan många år tillbaka att mycket grundar sig i avundsjuka i livet, Människor som slutar höra av sig gör det av en anledning, Människor som pratar bakom ryggen gör det av en anledning,
& mina föräldrar har nog rätt i att mycket grundar sig i avundsjuka.

Om en stund kommer Fredrik och ska hämta mig,
tydligen hade han en väldigt sen träning idag så jag blir själv ikväll..

Onsdag 17/9 2008

.. Vaknade imorse av att Fredrik stängde dörren till hans lägenhet och åkte iväg till jobbet. Sedan var det omöjligt för mig att somna om och då var klockan tjugo i sex, så jag tog med mig en kudde och täcket och la mig i soffan för att titta på nyhetsmorgon men somnade nästan på en gång och vaknade av att min mobil ringde av alarmet som jag hade ställt pga. jag skulle träffa en läkare på vårdcentralen idag.
 
När jag kom till vårdcentralen var det bara att vänta på sin tur till att få anmäla sig till receptionen att man vara där och sedan vänta på läkaren. Undersökningen som skulle göras handlade om mina njurar och vad dem ska göra för att jag ska slippa besvären. Dem tog en del prover på mig som jag skulle få resultatet på senare och jag ska snart dit igen för att lämna ett prov till. I armen känns det som de har stuckit hål på något för det går knappt att rätta ut armen.
Jag är fortfarnade sjuk och sämre igår, har inte sovit så bra pga. jag knappt har kunnat andas genom näsan och ibland när jag inte är täppt längre då rinner det som om någon skulle ha satt på en kran ur näsan. 


ps. OBS nyfunktion på bloggen. Har en mp3 spelare som ni kan trycka på play och samtidigt som ni läser och kommentara min blogg få några låtar spelade..


My love!

Gick upp vid kl 05,15 och åt frukost sen  bar det av till jobbet i nora där mitt jobb NYOMBYGG bygger 26 lägenheter.
Idag skulle vi slutföra armeringen på en grund som ska gjutas i morgon bitti kl 07,00.
Slutade kl 17,00 och var hemma vid kl 18,00.
När jag kom hem tog jag en dusch för att senare åka till min älskling Martina som var hemma från hennes jobb för att hon är genomförkyld och har feber.
Vi bestämde oss för att gå och äta på salladin i örebro på norr.
efter de åkte vi till klippet för att Martina var sugen på godis, men det slutade med att hon köpte en glass!
Efter det åkte vi hem till mig för att kolla på IDOL som är för skönt program med många puckon!!!!! och endel rara pojkar haha.

Nu sitter jag och Martina och kollar på tv.

Martina är det bästa som hänt mig i mitt liv, hon är så underbar så att jag är glad och tänker på henne varje dag,varje natt och varje gång jag jobbar!
Martina gör  mig Lycklig!!!!!!!!!!

JAG ÄLSKAR DIG ALLTID OCH FÖR ALLTID!
I love you
ich libe dicsh eller hur det stava
me amore

Cancer

.. Något som berör oss alla människor är när nära och kära människor blir sjuka,
man står inför olika situationer där man inte vet om personen kommer överleva
eller om kommer personen att hamna bland änglarna.
En väldigt nära anhörig till mig började just sin behandling för cancer
och befinner sig just nu i Uppsala för att genom gång flera strålbehandlingar.
Ingen vet någonting det enda man gör är att hoppas på att allt ska bli bra igen.
Det enda vi inte vill är att du ska hamna bland änglarna utan ska fortsätta ditt liv som du gjorde innan du blev sjuk.
För många är det just nu svårt att prata om det, farmor gråter och farfar blir okontaktbar och bara pratar om det när han känner för det. Pappa gråter och vill inget mer än att det ska ordna sig och att personen kommer hem igen.

För Madeleine http://jagefrisk.blogg.se tog cancern hennes liv i måndags, & det enda som hon gjorde vara att ständigt vara positiv och glad fast hon hade den smärtan och det hatet mot sjukdomen. Det borde finnas fler som har sådan positiv energi för att bli frisk från en svår sjuk dem som cancer. Hennes mamma http://levaidag.blogg.se  skrev om dotterns sista dagar i livet och om förhoppningarna till att hon skulle bli frisk från cancern

Det är sådana här dagar som man förstår hur mycket ens anhöriga betyder för än, & hur mycket dem ställer upp för än.
Man borde visa mer kärlek till sina nära och kära än vad än vad man gör idag. När mamma och pappa kommer hem ska dem få veta hur mycket dem betyder för mig & hur mycket jag älskar dem. & även alla människor runt omkring mig ska jag berätta hur mycket dem betyder för mig..

Tisdag 16/9 2008

Varför började du blogga?
Jag började faktiskt blogga av en anledning en gång i tiden men hade sedan ett break pga. saker som kom emellan. Uppbrottet mellan mig och ett gammalt ex. fick mig att börja blogga bara för att jag skulle skriva av mig känslor bland annat för hur illa det ex. behandlade mig samt hur jag skulle ta mig upp i från det svarta hålet. Idag bloggar jag för att det är roligt att många läser bloggen och sedan bara för att skriva av sig och visa vad man gör i livet med ord och bilder.

Hur mycket köper du kläder för i månaden?
Jag har faktiskt ingen anning om hur mycket pengar jag spendera på kläder men det är väl en del men just nu under ett par månader har pengarna först och främst gått till lägenheten så det är mer inredningsprylar än kläder men efter flytten får det kanske bli ändring på det.

Hur träffades du och Fredrik?
Fredrik och jag träffades för första gången i receptionen på nJoy. Han hade flyttat sitt träningskort till Örebro istället för Kumla och under den perioden hade vi kampanj och alla som började träna hos oss skulle få en mp3 spelare, men mp3 spelarna tog slut väldigt fort och vi fick beställa ny i omgångar och varje gång Fredrik kom ner så var mp3 spelarna sjävklart slut.. Men sedan sågs vi på krogen en gång och bytte nummer och där började allt. Vi började ses på förfester och festade ihop tills vi en dag bestämde oss för att ses själva och därefter vart det mer och mer att han och jag började träffas & idag har vi varit tillsammans 3 månader lite drygt.

Vad anser du är viktigst i ett förhållande, ge eller ta?
Jag tycker att det är självklart att man både ger och tar. I vårat förhållande delar vi på allt och det är ingen av oss som ara tar eller ger.Men samtidgt är det vitkigt att man är ärlig och kan prata om allt istället och undvika alla bråk och sura stunder.

Vad fick dig att falla för Fredrik?
Att vi är väldigt lika men även olika. Han har ett härligt humör och som ständigt skrattar och ler. Han har humor, är ärlig och säger precis vad han tycker och tänker även fast det kan bli lite fel ibland men jag älskar honom ändå. Hans personlighet och även hans utseende fick mig att falla pladska framför hans fötter..

Hur ofta grälar du och Fredrik?
Tro det eller ej men under våra tre månader tillsammans har han och jag aldrig grälat, vi har aldrig varit sura eller tjafsat om något utan vi har alltid kommit överrens och tyckt lika. & det känns bra eftersom vi ska bo ihop inom kort.

Vem är din bästa vän?
Madeleine är min bästa vän, hon har ställt upp för mig under flera år och känner mig bäst av någon. Hon ställer upp i vått och torrt och man vet alltid vart man har henne om det skulle vara något.

När grät du senast?
Inombords grät jag när Fredrik gav mig blommorna men med tårar så att någon fick trösta mig var förra veckan när Ludde hade blivit sämre. Det gick bara inte att sluta gråta över saknaden och förhoppningarna man hade att han skulle bli bra.. (Idag är han mycket bättre och snart påväg hem)

Vad ser du dig själv göra om ca 10 år?
Jag har sedan länge varit en färdig utbildad polis, som bor i ett sött litet hus med två barn Nemo och Nova tillsammans med min make Fredrik.

Vad saknar du i ditt liv?
Just nu saknar jag ingenting, jag har allt man kan begära men man vet aldrig. Ens känslor och tankar kan förändras fort om det vill sig.

Vad skulle du vilja ändra på om du hade all makt i världen?
Sveriges rättvisa och det sk. rättsystemet som sverige befinner sig i. Oskyldiga människor döms, anklagas och får aldrig någon rättvisa men mördare eller våldtäcksmän som har begått brott kan gå lösa flera år innan man fäller personen för brottet.

Är du en period-människa?
Ja, speciellt när det gäller frukost. Ena veckan kan jag ha fil och frukost som period och nästa vecka grovt bröd med philadelfiaost och en tomatskiva på. Någonstans i varje människa har alla en liten nerv av att man har perioder i livet kring olika saker.

Fem saker som finns på din Att-Göra-Lista idag?
1. Gå ner med två madrasser i källaren
2. Ta reda på tvätt
3. Städa (om jag orkar)
4. Ordna med ett intyg
5. Betala några räkningar



Fredrik Rosell




Det är med han jag vill spendera mitt liv med,
Det är med han jag vill spendera mina dagar med,
Det är med han jag vill spendera mina nätter med,
Det är med han jag vill spendera mina minnen med,
Det är med han jag delar min kärlek med,
Det är med han jag ständigt känner mig förälskad

Tisdag 16/9 2008


Lördag 13/9 2008





Tisdag 16/9 2008

Igår blev det inte så mycket med att skriva på bloggen, hade fullt upp med att passa tider till höger och vänster. Just nu känns det som att varje dag har jag saker som jag måste göra och som är planerat  i kalendern. Längtar till helgen då jag vet att jag inte har någon tid att passa och kan bestämma själv över min dag. Det som är inplanerat i helgen är att jag och Fredrik ska åka till antigen Västerås eller Karlstad för att titta på saker på en annan stads IKEA, dock har jag mer eller mindre bestämt att vi inte ska åka till Västerås pga. av olika anledningar.

Skulle strax ha varit på jobbet men har fått Fredriks förkyldning och ligger nu hemma genomförkyld och med feber som är mindre roligt men men. Lillesyster är hemma så man har sällskap om man skulle bli sällskapssjuk..
Snart kommer mamma och pappa hem igen, dem har haft det underbart i värmen och i vinter är det min och Fredriks tur att ge oss iväg till värmen ..

Fick min väska som Fredrik har köpt till mig, den kom idag med posten och jag vart överlycklig att den redan hade kommit. Nu ska den väskan få följa med mig vart jag än går ..
Just det, var på läkarundersökning idag för mina konstiga leverfläckar som hade kommit på ryggen och som tidigare inte varit där och det visade sig att dem inte är farliga och jag behöver inte göra någonting åt dem men.. om jag får flera och inom en kort tid ska jag uppsöka läkaren igen..& imorgon ska jag på läkarundersökning pga.mina njurarstenar som ska opereras bort inom kort.

Fredrik ringde förut för att höa hur jag mådde och bad om ursäkt för att han hade smittat mig, love him!

Måndag 15/9 2008

... Vad skulle min karl göra utan mig på morgonen?
Igår kväll när vi skulle sova var han rädd att han inte skulle komma upp,
så jag var söt och rar och ställde min klocka också.
Klockan 05.00 ringde klockan första gången sedan ringde den var femte minut ..
Fredrik kom upp och glad var jag det för så jag slapp höra  "Helvete, Helvete" ..

Vaknade sedan klockan halv nio för att tvätta en maskin med kläder,
& sedan var det ingen idé att gå lägga sig så jag  passade på att var uppe med tuppen för att städa lite smått.
Cyklade senare till affären för att hämta ett paket med inredningssaker som ska följa med till lägenheten.
Hade även körlektion idag, 140 minuter så det blev en del körning och snart är uppkörningen framme för min del.

Imorgon ska jag till sjukhuset för att göra en läkarkontroll på nya leverfläckar som jag har fått, mindre roligt om det skulle visa sig att det är allvarligt men man ska inte ta ut något i förskott.

Fredrik och jag har nu börjat promenera på kvällarna, idag gick vi våran första promenad och ska nu fortsätta att promenera på kvällarna för att mysa i höstmörkret. Vi promenerade in på Friskis och Svettis för att e.v teckna medlemskap där istället för på nJoy..

Nu ska jag lägga mig i soffan och mysa med hjärtat som ligger och väntar på mig .. & hela dagen har vi varit ifrån varandra så nu ska vi passa på att ta igen lite tid som vi har missat .. haha!  

ps. Ludde kommer hem den här veckan från Strömsholms sjukhus.


Godnatt!

Nu ska jag och mitt hjärta som ligger bredvid mig sova,
Vi har precis tagit ett bad och mysit..
Hjärtat spelade match idag emot Viking Hc (Hagfors) och vann med 15-1
Imorgon efter mitt jobb ska han och jag gå ut och promenera ..

Nej, nu ska jag krypa ner under samma täcke som mitt hjärta som ligger och väntar på mig ..
Han kommenterade just att en blogg är nästan som en drog ..
Man skriver allt man är med och alla tankar som snurrar i huvudet..
NattiNatti *


Söndag 14/9 2008


Dagens åsikt:
Tråkigt att jag ska sluta på nJoy
Dagens låt: Jordan Sparks - Tattoo
Dagens köpa hem: Något gott till ikväll kanske..
Dagens väder: Solen skinner men det är kallt
Dagens gårdagskväll: Myskväll med en mysig Fredrik.
& sedan träffade vi Madeleine och Daniel
Dagens samtal: Till Victoria angående ikväll
Dagens "lägenhet": Kommer ev. att kunna flytta in tidigare i lägenheten.
Dagens jag: Mysig & väldigt glad ..
Dagens jobb: Jobbar hela dagen på nJoy .. mindre än en månad kvar nu
Dagens ska göra nu: Slå in paket och dela ut biljetter till medlemmarna
Dagens kväll: vill gärna ligga under en filt
& bara mysa framför tända ljus & en bra film

Höstmode / 08

.. & om höstens trendar tycker jag följade ..

Spets - Hett men självklart till en gräns.
Skulle vilja ha en vit topp med spets eller en svart.
Något förslag på vart man kan finna det?

Höga stövlar - Lårhöga & vadhöga stövlar kommer
finnas på mina fötter i höst. Både med höga och låga klackar.

Vadlånga kjolar
- Nje det är ingenting för min stil

Baggy jeans
- Väldigt snyggt på en del
men jag passar bara i det om jag går hemma och myser i dem.

Det dressade modet - Snyggt och passar alla människor i alla åldrar.

Kilklackar - Finns en hel del snygga skor med kilklackar,
men det gäller bara att hitta dem.

Capen - Snyggt!

Leopardmönstrat
- Skulle gärna vilja ha ett tight linne som får sticka fram under en svart kavaj eller liknade.

Rutigt
- Jag gillar rutorna så länge det inte blir för mycket. jag ska försöka inskaffa mig en skjortklänning och en snygg jeansväst till det.

Väst - Snyggt, ska försöka inskaffa mig någon mer om jag finner någon.

Hatt och andra huvudbonader
- Jag har aldrig tyckt att jag har passat i mössa eller hatt men andra tycker det.  men Söta stickade saker blir det för min del om jag kommer använda mössa & gärna matchade halsduk och vantar

Söndag 14/9 2008

... & jag är redan mycket piggare än vad jag var för ett par timmar sedan, skönt!
Har nyss ätit lunch tillsammans med Fredrik som kom ner med det till oss två.
Dock kunde inte Fredrik stanna så länge utan var tvungen att åka iväg till Nora för att spela en träningsmatch.

När jag kommer hem senare ikväll efter jobbet har jag planerat att jag ska ordna med matlådor, städa och försöka att rensa bland alla papper som ligger lite här och var. & snart börjar det bli dags för mig att slå in paket som den sk. receptionsansvarige har sagt åt mig att göra. Men det är något som är lite orättvist för om jag ber henne göra något åt mig som att slå in paket till exempel eller fylla på kylskåpet med varor osv. hamnar det till slut i mitt knä i allafall för att hon passar på att göra andra saker för att fördriva allt ihop.

Har otroligt tråkigt på jobbet och funderar på vad jag ska göra för att fördriva min tid med att inte slå in paket.. hmm. Jag skulle kunna passa på att svara på en del frågor som jag hade fått på mailen ..Jag måste ha något att göra under mina fyrar timmar som är kvar på min arbetsdag.. Nu förstår jag alla vuxna människor som säger att dem inte vill arbeta på helgerna. Helgerna är tillför att vila upp sig och göra andra saker än att tänka på arbetet men men.

. ps. bilder ifrån gårdagen kommer inom kort.

Söndag 14/9 2008

.. Efter mitt jobb igår kom Fredrik ner till jobbet.
Vi hade bestämt att vi skulle gå en stund på stan för att hitta något som vi kunde spendera pengar på.
Victoria följde med och spenderade ett presentkort inne på Gina Tricot.
(Det finns just nu några få saker som skulle kunna passa inne på Gina Tricot annars är det mycket kläder som inte är i min stil)
Efter att ha gått en stund på stan gick Fredrik och jag och solade för att få lite färg på oss nu när hösten är här och man känner sig blek som en spöke. Hem till Fredrik där han skulle göra sig ordning för kvällen, men innan jag fick komma in i hans lägenhet var han tvungen att gå in först och greja med något förklarade han. Nyfiken som jag var stod jag i trapphuset och drog av blad ifrån en kvist. Sedan öppnade han dörren och hade bakom sin rygg en bukett med röda rosor och ett skrivet kort.
Efter att han hade gjort sig i ordning gav vi oss av hem till mig där jag skulle få på mig andra kläder och duscha och sedan tog vi oss en promenad upp till Hellas där vi skulle äta middag, & sedan satt vi en stund i baren för att invänta på att Madeleine och Daniel skulle bli klara från deras middag. Madeleine och Daniel hämtade upp och vi åkte över hem till dem för att killarna skulle få spela tv-spel och greja medan Madeleine och jag satt och kommenterade andras bloggar osv.


Idag fick jag ännu en gång ställa klocka för att komma upp och idag var jag inte lika pigg och glad men jag kom efter att ha fått några pussar av Fredrik. Jag gjorde mig i ordning och fick med mig Fredrik till köket för att få lite frukostsällskap.
Jobbar fram till klockan sju ikväll och det känns väl inte allt för roligt men men.. FIck sms av hyresgästen som bor i våran lägenhet nu och vi kommer att få flytta in tidigare i lägenheten om vi vill men jag måste bara ordna upp med mitt schema för att kunna flytta tidigare.
Ikväll blir det bara att ligga i sängen och mysa med Fredrik som kanske är helt slut efter sin hockeymatch senare i eftermiddag. I veckan som kommer har jag lyckats pricka in två läkarundersökningar och att jag jobbar nästan bara helg den här veckan - suck!



Söndag 14/9 2008

Den här söta väskan kommer att bli min väldigt snart,
Jag har fått den av min älskade karl som är värd mer än guld.
Nu måste jag bara hitta en snygg skjorta som han ska få av mig ..



Ps. Jag älskar dig

En överrraskning som jag fick av hjärtat mitt idag när vi kom hem efter en stund på stan var fem röda rosor och ett ur gulligt kort skrivet ifrån honom. Han ville visa sina kärlek till mig genom att överraska mig! .. Hur kan man inte älska den här killen?

Fredrik, jag älskar dig always & forever ..

Lördag 13/9 2008

... God eftermiddag

Nu har jag bestämt ett mål i livet som jag ska genomföra under ett par månader.
Fredrik har lovat mig att sluta snusa den första oktober och då måste jag lova att jag ska genomföra mitt promenadmål.
Varje morgon klockan 08.15 (vardagar) ska jag gå ut och gå om det inte är något annat som är emellan. Finns det något som ligger i schemat t.ex. läkarundersökningar som jag har två gånger den här veckan får jag gå ut och gå innan eller efter dem men 40 minuters promenad är det som gäller.

"Nu ska det tame tusan promeneras med IPOD i öronen och raska steg mot mitt mål. "

Strax kommer Victoria till jobbet, hon ska följa med mig och Fredrik upp på stan, sedan ska jag försöka få tag på Madeleine och Daniel och se vad dem ska göra ikväll...

Lördag 13/9 2008

God morgon ..
Imorse fick jag gå upp med tuppen för att jag skulle iväg och jobba. Vaknade flera gånger imorse av att jag var pigg och inte kunde sova mer men lyckades i alla fall somna om flera gånger. Igår blev det att äta middag tillsammans med systrarna och Fredrik och Alexander sedan blev det att spela bowling ett par timmar. Jag kom som tur inte sist och lyckades ha tur på andra serien när man hade fått in tekniken. Idag är det min och Fredriks månadsdag, vi har nu hållit ihop i tre månader.

Igår eftermiddag sa jag upp mig på nJoy och kommer nu att jobba min sista månad här, avslutar min tjänst den 12 oktober och kommer därefter vara ledig ett par veckor för att sedan åka till Kalmar med det nya jobbet. Det känns väldigt skönt och det kanske var därför jag var pigg och glad imorse för att jag sa upp mig igår men på ett sätt kommer man sakna medlemmarna som alltid är där och lika glada och trevliga om man träffar dem på stan eller i något annat sammanhang.

Jag lovade iförrgår att jag skulle publicera mina drömmar som man någon gång i livet vill uppleva och vara med om. & det är inga drömmar som är "wow" utan det handlar mer om saker som man också vill vara med om i livet. Och jag berättade igår kväll mina drömmar för Fredrik och just nu hinner jag inte publicera dem på bloggen pga. av jobbet som väntar men dem kommer jag lovar.

IKEA

Gårdagens shopping på IKEA, dock är inte alla saker med som vi shoppade
Just nu klättrar både jag och Fredrik på väggarna för att båda vill flytta nu ..
Fredriks svärmor, Irene ska hjälpa oss att måla om i sovrummet ..  

GOSA ASTER KuddeTHISTED ÖverkastGLITTRA Doftande blockljus, set om 3MYSA RÖNN Täcke, värmegrad 4
BLOMSTER VasRACKEN ToalettsitsGRUNDTAL SpegelskåpTERAPI Smörkniv
OFELIA BLAD KuddeOFELIA VÅG KuddeBLANKEN Duschkorg

Clas Ohlson

Dagens shopping blev följade prylar ifrån Clas Ohlson samt magneter till kylskåpet.


       
     Clas Ohlson                          Clas Ohlson                      Clas Ohlson



Torsdag 11/9 2008





Fick ett väldigt trevligt samtal i eftermiddags på min mobiltelefon från en man som hette Jonas. Från och med imorgon kommer jag ha en månad kvar på mitt nuvarande arbete sedan har jag ca två veckor semester innan jag kommer åka till Kalmar på utbildning.

 Det innebär alltså att jag avslutar min tjänst på 75% på nJoy och tar mina vingar vidare och kommer nu börja jobba på ett nytt arbete med 80% och bättre lön och arbetsförhållanden.

26 Oktober 2008 börjar jag arbeta på mitt nya arbete som inte har något med vad jag har jobbat med tidigare. Jag kommer få säga upp mig från mina andra jobb för att kunna så mycket om jag kommer göra på det nya arbete. Oh, hur otroligt roligt kommer det inte att bli att få vara med från början och bygga upp någpt helt nytt.

11 September 2001/2005


för sju år sedan
vid den här tiden gick jag i skolan tillsammans med min dåvarnade bästa vän Isabelle. Just då umgicks vi dagar som nätter och kände varandra mer eller mindre utan och innan. Efter skolan satt vi på ett cafe för att plugga bredvid Ali Ba Baha då tvn stod på och nyheterna rullade efter varandra med uppdateringar kring katastrofen som USA drabbades av. Två flygplan hade flögit in i dem två skyskraperna som hette World Trade Center och fått husen att rasa efter ett antal explosioner av bensin från flygplanen blandat med eld. Det var den 11 september 2001.  
Tänka sig att det är sju år sedan katastrofen inträffade och att det är sju år sedan jag och Isabelle var bästa vänner, då vi gjorde allt tillsammans men sedan kom det saker och ting emellan som förstörde vänskapen som vi hade då.

för fem år sedan
kommer jag faktiskt inte ihåg vad jag gjorde just den dagen mer än att mamma berättade att Anna Lindh hade blivit knivskuren och var allvarligt skadad. Sedan hela svenska folket framför tvapparaterna för att föjla uppdateringarna kring dådet och spaningarna efter gärningsmannen. Anna Lindh avled senare på Karolinska sjukhuset efter att hennes skador varit svåra och det fanns ingen chans att rädda henne. Det var den 11 september 2005




Torsdag 11/9 2008

.. världens bästa

pojkvän måste vara Fredrik
som får en att vara lycklig och glad varje dag
..hur kan man undgå att älska honom ?
Ju mer dagarna går tillsammans med honom ju mer älskar jag honom


Igår var Fredrik och jag på IKEA och shoppade en hel del saker tillsammans med Karolina som följde med oss. Prylar som man har vetat måste inskaffas köpte vi igår så listan har nu krympt en del och det känns väldigt bra. Efter att ha släppt av Karolina hemma åkte vi hem till Fredrik för att packa ihop alla saker och ställa dem på ett lämpligt ställe. Fredrik var så rar att han gjorde efterrätt igår samtidigt som vi tittade på "A walk to remember".. I slutet av filmen när det blev som mest sorgligt grät jag som ett litet barn både av filmen men det blev samtidigt för mycket med att vi hade fått det tråkiga beskedet om Ludde. & inte släppte tårarna utan när vi skulle försöka sova utan jag  fortsatte att gråta så Fredrik fick försöka trösta mig genom att sova på hans arm och tänka på något annat.

Fredrik frågade mig igår om jag hade några drömmar eller mål som han kunde uppfylla tillsammans med mig, och just då kom jag inte på något men när jag fick fundera på det kmmer jag på flera saker som jag vill uppfylla men som egentligen kanske är jätte löjligt för en del men betydelse fullt för mig. Varje människa har sina egna mål och värderingar. & imorgon tänker jag publicera mina drömmar och mål i livet.


Martina Fransson Hjärta Fredrik Rosell

Martina fransson är en så himla underbar tjej. Alltid glad och positiv.
Hon är den bästa flickvännen man kan ha.
Vi är såna som ger och tar om ni förstår!
Hon är otroligt älskvärd och förstående.
Hon ställer alltid upp för mig och alla andra och har många bollar i luften.
Och i morgon ska Martina ha körlektion hoppas det går bra för min lilla älskling!
LYCKA TILL I MORGON ÄLSKLING
ÄLSKAR DIG ALWAYS AND FOREVER

// LOVE FREDRIK ROSELL      


Onsdag 10/9 2008

En mycket tråkig nyhet är att familjens älskad vän Ludde har blivit sämre och ligger kvar på sjukhuset, han har ännu en gång tappat känslen och vi vet inte mycket mer än så. Det enda vi vill är att han kommer tillbaka hem och blir bra igen. Han är enormt saknad och älskad och det enda som står högst upp just nu är att han blir frisk..Tårarna är många och saknaden enorm ,, KOM HEM!!!

Nu ska jag fortsätta mysa med hjärtat som har gjort ordning efterrätt åt oss, jordgubbar och glass med chokladsås.. Hur rar är han inte? För en stund sedan var han, jag och min syster Karolina på Ikea och shoppade .. nu är det inte så mycket som är kvar men det är en del. Nu har vi även bestämt oss hur vi ska ha det i sovrummet, det blir vit och guld för våran del :b
A walk to remember står på våran programtablå just nu..


Onsdag 10/9 2008


Höstmys
Hur mysigt är det inte när ens älskade tänder ljus och tar fram en filt som man kan ligga och mysa under samtidigt som man tittar på en film och regnet öser ner från himlen. 

Kläder
Just nu bara älskar jag kläder, skulle kunna spendera hur mycket pengar som helst på kläder. Imorgon måste jag springa till Lindex och shoppa en spetsblus jag har sett.. Hur sexigt är det inte med spets?

Vännerna
Vännerna som man kan ringa en höstdag och mysa med under en lunch i flera timmar.



Vinterjacka
Det är höst och inte vinter, tycker faktiskt att det är förtidigt att plocka fram den även fast det är otroligt kallt ute.

Otrevlig personal
Personal som arbetar inom service inriktade arbeten och mer eller mindre har vaknat upp på fel sida. Det är väl inte kundens fel att hon/han vill ha hjälp med något



Onsdag 10/9 2008

          Zooma            
             199:-                                       249:-                                  399:-


Onsdag 10/9 2008



Imorgon ska jag mingla med denna tant på vårdcentralen,
Prover ska tas och resultat på proverna ska ges.

Onsdag 10/9 2008



Det finns ingen som kan påstå att våra hundar är normala ;p

Boka tid hos frisören (?)


Tisdag 9/9 2008


Igår fick jag mitt första kärleksbrev av Fredrik,
Jätte gulligt skrivit och bara ifrån hjärtat .. 
Jag älskar dig! 


Ikväll blir det att laga mat tillsammans och sedan säga "hejdå" till mina föräldrar som lämnar Sverige för en vecka i värmen. Jobbar mellan halv tolv til sex ikväll - skönt att slippa jobba sent varje dag.. & nu är det även ordnat så att jag är ledig en dag när jag flyttar sedan får jag göra så mycket som det går innan jag ska iväg och jobba .. Fredrik har tagit ledigt för att ordna i våran bostad .. Igår var jag tvungen att köpa ett block där jag kan skriva upp allt jag ska göra osv för att sedan kunna ta bort  det jag har gjort.. det är då inte lätt att ha många bollar i luften ..
.. The love is all around


nJoy - medlemsrådgivare


Nu tar jag mina saker och åker iväg till jobbet,
Återstår att se om jag kommer att jobba hela kvällen beror på vårdcentralen.
Börjar bli trött på att sprnga där fram och tillbaka men det kanske ger sig efter läkarundersöknnigen om två veckor.
Ikväll blir det sedan att fira syster som fyller byxmyndig .. nu ska jag lära henne allt jag kan ;p


Puss&kram

Knep och knåp för att få det sk. det

Efter att ha varit uppe på stan för att shoppa systers födelsedagspresent sprang jag hem för att packa ner lite saker som jag inte kommer att ha användning för förren jag flyttar men som paus i allt loggade jag in på msn för första gången på evigheter kändes det som. Det som idag kallas nätberoende lider i alla fall inte jag av. Jag skulle nog klarar mig väldigt länge utan internet men visst det skulle bli trist och man skulle inte kunna blogga .. Det är bra att ha när man plötsligt vill titta på något eller ska söka på något som internet krävs för.

Inne på msn skrev en person jag inte har pratat med på ett par månader och inte heller sett men vi växlade ett par ord mellan varandra för att sedan komma till  hur det gick med personens respektive och min respektive och därefter mend blev det väldigt tyst ett par minuter men sedan kom det ett par svaga rader ifrån personen .. "ja, det går la sådär" och för att sedan försvinna från vårat samtal. Dem orden får man ständigt när man frågar hur det går med personens respektive antingen för att skapa ett hopp om att man ska bli intresserad eller för att personen ska få en chans att lägga in några ord. Men ständigt samma ord borde men inte göra något ting åt saken om det har varit så sedan i alla fall jag fick vetskap om vem människan var.
 
Tänk att en person aldrig förändras utan har samma stil som förut. Samma baktankar i sitt huvud men som dem flesta redan vet om och jag är då inte dum för att inte veta vad den här personen ville komma åt. Om det inte var det ena så var det andra men synd det kommer aldrig och då menar jag bokstaverat A-L-D-R-I-G kommer finns något intresse av det ifrån min sida. Det tragiskt bara att en person aldrig inser vilket ryket som det har pratas om förut och kanske inte är lika aktuellt nu om man inte nämner det själv .. En vacker dag kanske man förstår vad man håller på med och byter stil .. annars tycker jag bara synd om personen som kallar sig för din partner och kanske inte vet vad som sker bakom ryggen.  


Måndag 8/9 2008




Behind every great LOVE is a great story


Måndag 8/9 2008

Grattis Victoria på födelsedagen!
Hon fyller idag 15 år och det ska firars med kalas..

"Hurra Hurra!"

Söndag 7/9 2008

I fredags åkte familjens älskade vän till veterinären för att ha haft ont i ryggen och knappt kunnat röra sig.. efter en röntgen visade det sig att Ludde hade fått diskbråk. Igår kväll blev det värre och imorse var han tvungen att åka på en akutoperation annars hade man inte kunnat rädda hans liv. Nu ett par timmar senare finns hans kvar på Strömsholm och sover och kommer inte få komma hem på flera dagar. Efter mycket rehab träning hoppas vi på att han ska komma hem igen.
En tuff dag för familjen som har gråtit tårar då och då efter saknaden och ovissheten av att inte veta vad som kommer ske och när telefonen ringde släppte allt och vi visste att han skulle få komma hem och mår bra.

Imorgon ska mamma eller pappa ringde till dem i Örebro som har begått tjänsterfel och hade våran älskade avlidit hade dem stått försvars för hans död pga. tjänsterfelet.


Torsdag 5/9 2008



För ett år sedan idag spenderade jag mina timmar genom att sitta på Bulgariens flygplats i vänta på att få stiga på flygplanet som skulle ta oss hem till Sverige igen. Madeleine och jag sov nästa hela flygresan hem, bakfulla och sjuka gick tiden mycket fortare om man sov. Väl hemma på Örebro flygplats regnade och det första jag gjorde var att trampa i en stor vattenpöl. Pappa stod och vinkade åt mig och hämtade mig från flygplatsen, hem hos föräldrarna igen vart det att berätta om allt som hade hänt under våran resa och även försöka att bli frisk.

I somras kom jag aldrig utomlands utan jag fastnade i Sverige med två veckors semester. Jag ångrar något enormt att jag inte bara drog iväg tll värmen istället för att ha jobbat som en tok utan att få någonting för det, Fredrik och jag spenderade ett par dagar i Göteborg som var otroligt mysigt och det var höjdpunkten på min semester i år. Den andra veckan låg jag hemma och var sjuk. Högsta önskan är att jag får ett kort där det står "Packa din väska, om ett par timmar väntar ett flygplan på dig och som ska ta dig till värmen!" 
I vinter har Fredrik och jag pratat om att lämna Sverge för att få komma till värmen, men det är ett tag kvar tills vintern kommer även fast man snart kan ta på sig vinterjackan om kvällarna.  

Hur mysiga är inte dessa djur? Jag kommer ihåg när jag var på Skansen om det var i år eller förra året och vart helt förälskad i dem små djuren. Jag tror jag har ett ett antal bilder på den bärbara datorn på små apor som klättrar omkring.


RMS3A - Räddningsgymnaiset


Risbergska skolans bästa avgångsklass, 2008

Onsdag 3/9 2008

Sitter hemma hos Fredrik och studerar mina sidor i civilrättsboken och det går riktigt bra, dock har jag en hel del kvar men har tills på tisdag på mig så ja hinner. Tänkte därför passa på att göra ett avbrott i mina studier och skriva i ett inlägg på bloggen.

Var i skolan ett par timmar idag och sedan blev det att åka hem igen och studera, åkte förbi mamma som var gullig och gjorde mellanmål åt mig på hennes jobb. Fredrik är iväg och tränar hockey medan jag passade på att låna hans lägenhet och studera när det är tyst och lugnt även fast det är det hemma också men jag har numera inte direkt ett rum pga. av jag flyttade hem igen för ett par månader sedan. Vad tiden har gått fort, hela sommaren har gått och allt står som det gjorde när jag flyttade hem igen för att jag snart igen ska flytta fast till en ny lägenhet och med en annan person som står mig nära hjärtat.

Bästa vänner ställer upp i vått och torrt, dem finns där oavsett när och man vet att man kan ringa dem när som helst på dygnet. Slut skrivet från min sida, nu har jag ett antal punkter att göra innan det är dags för fröken fransson att sova ..

"vi söker en idol och inte Sveriges rikspucko! :b "

Onsdag 3/9 2008

Just nu hinner jag inte med så mycket, går i skolan tre gånger i veckan och ska läsa en bok på 200 sidor som jag sedan ska förstå något av. Skriva små anteckningar för att försöka komma ihåg vad som står för att inte bli pressad av att jag snart ska vara klar med boken.
Idag ska vi ha en föreläsning om den juridiska metoden, efter skolan blir det att åka hem till mina kära föräldrar och fortsätta studera och sedan iväg hem till Fredrik och laga mat åt honom eftersom han har en träning så sent.

Var hemma hos Madeleine och Daniel i måndags med Fredrik efter att jag hade sluta jobba, dem har fått det jätte fint hemma hos sig. En jätte mysig lägenhet och väldigt fint inrett av dem två. Det är nu mindre än en månad kvar tills jag och Fredrik flyttar ihop och tiden går väldigt fort just nu.
Har lyckats fått feber igen, har varit varm hela natten och när jag vaknade imorse ville jag mer eller mindre bara somna om men men, jag gick upp och satte mig och studera i min kära civilrättsbok.



Måndag 1/9 2008

September
Den här månaden har verkligen börjat hur bra som helst, jag vaknade inatt av att jag höll på att trösta ihjäl och skulle försiktigt smyga upp för att dricka ett glas vatten men Fredrik vaknade till och ville också ha vatten. Lyckades snabbt somna om igen men skulle senare upp igen när klockan ringde klockan sex. Jag har nog inte varit uppe så tidigt sedan, hmm .. sedan jag gick i skolan på Ribergska. Uppe med tuppen fick jag några pussar av Fredrik innan han åkte iväg till jobbet, förstår inte hur han klarar av att vara uppe så tidigt varje morgon fem dagar i rad jag själv hade varit död efter två dagar. Det är tur att han klarar av det för det är en merit dem som orkar, haha!

Tog bussen till skolan imorse för att möta min klass/grupp för första gången, & det visade sig att både Stina och Emma (från RMS3A) skulle läsa samma kurs som mig. Klassen skulle vara på ca 60 stycken personer men det var inte helt klart än. Slutade runt tio så då sprang vi iväg för att köpa Sveriges lagbok och det var inte den enda boken som man skulle ha men men. Jag tror verkligen att jag har gjort rätt val och det känns hur bra som helst. Det känns som att man kommer trivas väldigt bra och att det kommer bli kul att studera. Det är verkligen en skillnad från att ha studerat på gymnasiet till att nu idag studera på ett universitet.
Ringde förut till Fredrik för att berätta hur glad jag var att jag hade gjort ett bra val och som kändes rätt. & Fredrik var lika glad han för min skull att allt kändes bra. Oh, ett halvår kommer gå otroligt fort och sedan är det bara för lille mig att söka vidare till polishögskolan. Tog bort en kurs som jag hade kommit in på pga. att det kommer inte finnas tid för mig att läsa två kurser då ena är 100% och sedan försöka jobba en del också. Ska iväg till Kumla på torsdag morgon, får hoppas att det ordnar sig nu. & att dem här i Örebro har fel.

Iväg och jobba om ett par timmar och sedan ska jag och Fredrik åka till Madeleine och Daniel för att hjälpa dem med deras lägenhet och om exakt en månad flyttar Fredrik och jag ihop men tills dess är det en del saker som saknas.
Inhandlingslisa & sakar som man kan önska sig av folk som är nära&kära ;b

- Gardinstänger
- Gardiner
- Överkast
- Kuddar
- Prydnaskuddar till soffa och sängen
- Täcken
- Lampor (taklampor)
- Mattor
- Bäddset
- Krukor
- Blommor
- Dukar
- "Snygga" Galjar till hallen
- Tavlor
- Mikro

RSS 2.0